Πρόκειται για τις Αμμοθίνες της Λήμνου ή αλλιώς Παχιές Αμμουδιές με τη χρυσή άμμο και τη χαμηλή βλάστηση που θυμίζει σκηνικό ερήμου. Βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα και δημιουργήθηκε από την δράση αέρα και θάλασσας. Την Παλαιολιθική Εποχή στην έκταση των 70 στρεμμάτων έφτανε θάλασσα.
Φωτογραφίες από την «έρημο» της Λήμνου
Οι αμμόλοφοι και το εντελώς διαφορετικό σκηνικό κάνει πολλούς να την χαρακτηρίζουν ως «Σαχάρα της Λήμνου», χωρίς, ωστόσο, να έχει καμία σχέση με το μέγεθος της Σαχάρας. Η περιοχή είναι ιδιαίτερη, όπως και πολλές περιοχές της Ελλάδας σαν τη φυσική πισίνα σε νησάκι κοντά στην Αθήνα, καθώς ανάμεσα στους αμμόλοφους φυτρώνουν λευκά κρινάκια. Εκτός, όμως, από αυτά υπάρχουν μικρά δέντρα όπως αγριοαχλαδιές και αγριελιές.

Οι Αμμοθίνες της Λήμνου πρωταγωνίστησαν στη σειρά «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», καθώς αποτέλεσαν τόπο γυρίσματος. Εκεί, η Ρένα Βλαχοπούλου με τον Χρόνη Εξαρχάκο, τον Βαγγέλη Σειληνό και την Μαρία Ιωαννίδου πραγματοποιούν αναγκαστική προσγείωση και αποφασίζουν να διασχίσουν την έρημο προκειμένου να βρουν κάποιον να τους βοηθήσει.

Οι ταξιδιώτες μαγεύονται από τη διαφορετικότητα του τοπίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.