Πολλά είναι τα θύματα από την κατάρρευση γέφυρας στη Ρωσία με τις αρχές της Μόσχας να κατηγορούν την Ουκρανία για δολιοφθορά. Σύμφωνα με τις αρχές η γέφυρα ανατινάχτηκε.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου τριάντα τραυματίστηκαν όταν γέφυρα κατέρρευσε πάνω σε σιδηροτροχιές και προκάλεσε τον εκτροχιασμό τρένου χθες Σάββατο (31.05.2025) στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας, που γειτονεύει με την ουκρανική επικράτεια. Η εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων ανέφερε πως η καταστροφή οφείλεται σε «παράνομη» ενέργεια, αφήνοντας να εννοηθεί πως επρόκειτο για ουκρανική δολιοφθορά.
«Εξαιτίας της κατάρρευσης γέφυρας πάνω σε σιδηροτροχιές δυστυχώς έχουμε επτά θανάτους» και «70 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων δυο παιδιών, διακομίστηκαν σε ιατρικά κέντρα της περιφέρειας Μπριάνσκ», ενώ «δύο από τους τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπόγκομαζ μέσω Telegram.
Ο μηχανοδηγός τρένου το οποίο συγκρούστηκε με τη γέφυρα που κατέρρευσε –πάνω της βρίσκονταν οχήματα εν κινήσει– είναι ανάμεσα στους νεκρούς, μετέδωσαν νωρίτερα τα πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS.
Σύμφωνα με το κανάλι Baza στο Telegram, το οποίο θεωρείται γενικά πως έχει πηγές στις –αν όχι σχέση με τις– ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας, τα πρώτα στοιχεία υπέδειξαν πως η γέφυρα ανατινάχτηκε
Επισήμως, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν κάνει ως αυτό το στάδιο καμιά σύνδεση με τον πόλεμο στην Ουκρανία· το Κίεβο δεν έχει κάνει σχολιάσει την καταστροφή μέχρι στιγμής.
Ωστόσο κανάλια στο Telegram που συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας έκαναν λόγο για ουκρανική δολιοφθορά.
Δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από το Κίεβο ως τώρα.
Οι ρωσικές αρχές αναφέρονται συχνά σε ενέργειες ουκρανών σαμποτέρ αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια πριν από τρία και πλέον χρόνια, ιδίως στις περιφέρειες Μπριάνσκ, Κουρσκ και Μπιέλγκοροντ.
Σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας, εστάλησαν ενισχύσεις στις δυνάμεις της πυροσβεστικής και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών που εργάζονται επιτόπου.
πηγη newsit

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.