Ρωσία: Άρχισε μαζική παραγωγή κινητών καταφυγίων – Είναι ανθεκτικά στα πυρηνικά

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Η Ρωσία έχει αρχίσει τη μαζική παραγωγή κινητών καταφυγίων που μπορούν να προστατεύσουν από μια ποικιλία απειλών.

Το ερευνητικό ινστιτούτο του υπουργείου έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι το καταφύγιο «KUB-M» μπορεί να προσφέρει προστασία για 48 ώρες από ακτινοβολίες απο πυρηνικές εκρήξεις αλλά και από άλλους φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους, όπως αναφέρει το Reuters.

Μεταξύ αυτών που απαρίθμησε ήταν: εκρήξεις και θραύσματα από συμβατικά όπλα, πτώση συντριμμιών από κτίρια, επικίνδυνες χημικές ουσίες και πυρκαγιές.

Το «KUB-M» μοιάζει με ενισχυμένο εμπορευματοκιβώτιο και αποτελείται από δύο μονάδες – ένα δωμάτιο για 54 άτομα και ένα τεχνικό μπλοκ. Περισσότερες μονάδες μπορούν να προστεθούν εάν χρειαστεί, δήλωσε το ινστιτούτο.

- Advertisement -

Δεν συνέδεσε την κίνηση με κάποια τρέχουσα κρίση, αν και η ανακοίνωση έγινε μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στην Ουκρανία να εκτοξεύσει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στη Ρωσία – μια απόφαση που το Κρεμλίνο χαρακτήρισε απερίσκεπτη και θα επέφερε την απάντηση της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε ανανέωση διατάγματος που είχε υπογραφεί από εκείνον τον Ιούνιο του 2020, σχετικά με την ευρύτερη χρήση των πυρηνικών όπλων, ως απάντηση στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το κινητό καταφύγιο είναι μια πολυλειτουργική δομή που παρέχει προστασία στους ανθρώπους από διάφορες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών καταστροφών και των ανθρωπογενών ατυχημάτων», ανέφερε το ερευνητικό ινστιτούτο, κάνοντας λόγο για “ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών”.

Μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε φορτηγό και να συνδεθεί με τις παροχές νερού, ενώ μπορεί επίσης να αναπτυχθεί στον αχανή βόρειο μόνιμο πάγο της Ρωσίας, πρόσθεσε.

newsbomb.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *