Διάγγελμα στον λαό του Ιράν έκανε ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί, το οποίο μεταδόθηκε από τον επίσημο ιστότοπό του. Σε αυτό ο Ροχανί κάλεσε τους Ιρανούς να μην επιτρέψουν στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στην η προσέγγιση της «μέγιστης πίεσης» του να βλάψει την εθνική ενότητα ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στον Τραμπ να νικήσει και να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ του καθεστώτος και του λαού (…) Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι (…) Μη γυρίσετε την πλάτη σας στις εκλογές (της 21ης Φεβρουαρίου). Ας έχουμε μεγάλη συμμετοχή» τόνισε ο Χασάν Ροχανί.
Ωστόσο το Συμβούλιο των Φρουρών, που ελέγχει όλους τους υποψήφιους για τις εκλογές (θα γίνουν στις 21 Φεβρουαρίου) έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει από τις εκλογές περίπου 9.000 από τους 14.000 που είχαν θέσει υποψηφιότητα. Επίσης οι μετριοπαθείς έχουν ανακοινώσει ότι στις περισσότερες πόλεις δεν διαθέτουν υποψήφιους για τις βουλευτικές εκλογές αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.
πηγή: newsbeast.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.