Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίς το πρωί το κρατικό ΑΠΕ ότι οι δανειστές μιλούν για ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 κινείται το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.
Η μια πηγή είπε ότι η εικασία πως οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική θέση για τις συντάξεις είαι «πρώιμη». «Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά» είπε στο Reuters η ίδια πηγή των δανειστών.
Η δεύτερη πηγή είπε ότι δεν έχει υπάρξει καμία κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022 και με αυτό το σκεπτικό νομοθέτησε τη μείωση συντάξεων και αφορολογήτου το 2019 και το 2020, αντίστοιχα, με την κυβέρνηση να δηλώνει τις τελευταίες ημέρες ότι θεωρεί αχρείαστα αυτά τα μέτρα καθώς ξεπερνά τους δημοσιονομικούς στόχους.
Πηγή: Protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.