Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato | Lamianow.gr
    Κύκλωμα trafficking στη Θεσσαλονίκη: Τη Δεύτερα και την Τρίτη η απολογία των συλληφθέντων
    agrotes neo scaled 1 | Lamianow.gr
    Οι αγρότες κλείνουν παρακαμπτήριους την Παρασκευή, ανοίγουν διόδια το Σαββατοκύριακο και «ελευθερώνουν» τις Εθνικές από Τρίτη για τις γιορτές
    metanastes | Lamianow.gr
    Κρήτη: Διάσωση 37 μεταναστών στους Καλούς Λιμένες
    ekato | Lamianow.gr
    Νίκαια: Εξαπάτησαν 32χρονο κλείνοντας του ραντεβού στα social media και τον λήστεψαν – Δύο συλλήψεις
    pistoi | Lamianow.gr
    Πιστοί με μικρά και μεγάλα ζώα συμμετείχαν σε εκκλησιασμό στη Ρόδο, δείτε φωτογραφίες
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    w18 2318521IN6201 | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός – Χάποελ Τελ Αβίβ 93-82 : Ο νόμος του ΟΑΚΑ
    aek craiova vida | Lamianow.gr
    ΑΕΚ – Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα 3-2
    dh5h45hgqw 782x440 1 | Lamianow.gr
    Europe Cup: «Δύο στα δύο» για το Περιστέρι, 98-84 τη Ντιναμό Σάσαρι
    pao | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα του Europa League με την Φερεντσβάρος
    basket | Lamianow.gr
    Αθλητικές μεταδόσεις: Φουλ του μπάσκετ με Φενέρ-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-Βαλένθια, ΑΕΚ και Περιστέρι
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - “Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” ή αλλιώς… στο “σφυρί” οι Θερμοπύλες!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

“Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” ή αλλιώς… στο “σφυρί” οι Θερμοπύλες!

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Ιούλ 13, 2018 @ 20:16
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με οργή και ανησυχία μια συστηματική μεθόδευση τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και του Δήμου και της Περιφέρειας για την εκποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ του αρχαιολογικού χώρου και των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Η συγκεκριμένη  έκταση 785.398 τ.μ περιλαμβάνει κέντρο υδροθεραπείας, δυο παλαιά ξενοδοχεία (εκεί «φιλοξενούνται» τα hot spot των  Θερμοπυλών), ένα κτίριο που στεγάζεται η διοίκηση και ένα εκκλησάκι. Πρόκειται για μια έκταση η οποία, πέρα από το ιαματικό ενδιαφέρον  που παρουσιάζει αποτελεί πολιτιστική και αρχαιολογική  κληρονομιά παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, το παγκόσμιο σύμβολο.

 (Αξίζει να θυμηθούμε πως φτάσαμε εδώ !)

Το 2013 μεταβιβάστηκε ο χώρος αυτός από τον ΕΤΑΔ στο ΤΑΙΠΕΔ. Τότε υπήρξαν αντιδράσεις πολιτών με προσφυγή στο ΣΤΕ για την ακύρωση αυτής της διαδικασίας ως αντισυνταγματικής, καθώς πρόκειται  για  δημόσια περιουσία. Σε εκείνη τη διαμαρτυρία συμμετείχαν  στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ,. Αυτοί που τότε διαμαρτύρονταν και υπέγραφαν προσφυγές, σήμερα αυτοί οι ίδιοι προσυπογράφουν το ξεπούλημα και πρωτοστατούν στην πραγματοποίηση της εκποίησης.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Σε σχετική ημερίδα που έγινε το Φλεβάρη του ’18 και οργανώθηκε από το Enterprise Greece  με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ και της Γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των γερμανών επενδυτών για επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό και φυσικά οι Θερμοπύλες μαζί με τις ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων βρέθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, αμέσως μετά την Κύθνο.

Αξίζει να τονίσουμε εδώ τους πανηγυρισμούς του Δημάρχου για το γεγονός  αυτό, τα «πήγαινε έλα» στην Τσεχία αρχικά, στην Αθήνα έπειτα για συναντήσεις με τους Γερμανούς αλλά και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο καθώς και την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να … ξεπεραστούν τα «προβλήματα» και οι ενστάσεις που προκύπτουν.

Ασκήθηκαν και ασκούνται – πίσω από τις κουρτίνες – πιέσεις να αλλάξουν οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, να κατακερματιστεί ο αρχαιολογικός χώρος των Θερμοπυλών και η δόμησή του σε τμήματα, έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι από πλευράς αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία θα επιτρέψει να συμβεί αυτό το έγκλημα σε έναν τέτοιο ιστορικό χώρο, σύμβολο παγκόσμιας κληρονομιάς, στο βωμό του κέρδους και των μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων.

Η Δημοτική Κίνηση ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ και οι δημοτικοί μας σύμβουλοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε :

Ο χώρος των Θερμοπυλών με τις ιαματικές του πηγές, είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημά του. Είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας και δεν τον εκχωρούμε σε κανένα.

Σκόπιμα όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή του ΕΟΤ ακόμη, αφέθηκαν οι ιαματικές πηγές στην εγκατάλειψη και απαξίωση ώστε να θεωρείται «ανάπτυξη» η εκποίησή τους σε ιδιώτες.

Αντιστεκόμαστε σ’ αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται με απίστευτη πράγματι συνέπεια και από τη σημερινή.

Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, βγάζει στο σφυρί τα ιαματικά μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας.

Θεωρούμε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με άλλους τρόπους για τις ανάγκες του λαού.

Είναι δημόσια περιουσία και ο μόνος που έχει δικαίωμα να την αξιοποιήσει προς όφελός του είναι η κοινωνία και ο λαός.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

TAGGED:ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Λαμία: Συνελήφθη 47χρονος που καταζητείτο για ληστεία 80.000 ευρώ!
Next Article Παλαιοφάρσαλος: Χάλασε η μηχανή του τρένου / Λιποθύμησε άντρας από την ζέστη
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
8°C
Lamia
scattered clouds
9° _ 8°
77%
Πα
15 °C
Σα
13 °C
Κυ
12 °C
Δε
12 °C
Τρ
12 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

psathas.spanos 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΒΟΙΩΤΙΑ

Το αντίο του Φάνη Σπανού και της Περιφέρειας Στερεάς στον Γιώργο Ψαθά

Photo 1766093502847 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Η… έκπληξη των μουσικών στους αγρότες – στο μπλόκο του Μπράλου (Βίντεο)

mpralos | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθιώτιδα: Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι -τρεις ώρες- από την Παρασκευή σε Μπράλο, Αταλάντη…

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης