Ψάχνουν στη Γερμανία φωτογραφίες της 10χρονης – Τι κρύβει το λάπτοπ της απαγωγέα και τα μηνύματα που έσβησε

Νewsroom
By Νewsroom Tags: Add a Comment
5 Min Read

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ για το σκοτεινό υπόβαθρο της απαγωγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη καθώς διερευνάται πλέον το ενδεχόμενο η υπόθεση να συνδέεται με διεθνή κυκλώματα παιδικής εκμετάλλευσης όπως αυτό που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews η αστυνομία έχει καταφέρει να ρίξει φως στην πορεία των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της 33χρονης που είχε απαγάγει τον μικρό κορίτσι. Πρόκειται για τρεις διαδικτυακές επαφές της συλληφθείσας που είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας. Όπως έχουν καταδείξει πλέον οι έρευνες τουλάχιστον μία από τις τρεις ψηφιακές επαφές της 33χρονης εντοπίζεται στη βόρεια Ευρώπη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με την interpol και την europol για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο η υπόθεση να αποτελεί τμήμα πολυδαίδαλων και διεθνών κυκλωμάτων διασποράς υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ένα αντίστοιχο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας έχουν σπεύσει να αξιολογήσουν και αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία. Εκεί στα τέλη του Ιουνίου ανακοινώθηκε η εξάπλωση του πυρήνα ενός ευρέος δικτύου εκμετάλλευσης ανηλίκων που έχει έδρα την πόλη Μπέργκις – Γκλάντμπαχ και περιλαμβάνει περισσότερους από 30.000 υπόπτους. Ήδη έχουν συλληφθεί 11 άτομα που κατηγορούνται για παραγωγή και διασπορά υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

- Advertisement -

Παράλληλα έχουν τακτοποιηθεί και τουλάχιστον τρία θύματα ηλικίας 5, 10 και 12 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews από τη Γερμανία η αστυνομία της Κολωνίας που χειρίζεται την υπόθεση έχει ήδη διαπιστώσει τις επαφές του κυκλώματος με την Αυστρία την Ελβετία και την Ιταλία. Στις γερμανικές έρευνες όμως περιλαμβάνεται και η νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα. Όπως επισημαίνουν οι πηγές από τη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια λόγω των αρκετών περιστατικών εκμετάλλευσης ανηλίκων προσφύγων η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο αντίστοιχων διεθνών ερευνών. Στη Θεσσαλονίκη οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζουν να χτενίζουν το σκληρό δίσκο του λάπτοπ της 33χρονης αλλά και τη διαδικτυακή της δραστηριότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.

Αυτό που δυσχεραίνει τις έρευνες είναι ο τρόπος που η απαγωγέας της 10χρονης επιχείρησε να καλύψει τα ψηφιακά της ίχνη. Λίγο πριν συλληφθεί δεν έσπασε αλλά έριξε νερό στον υπολογιστή και στο τηλέφωνό της, προκαλώντας μεγάλη φθορά στις συσκευές. Οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι εν τέλει θα καταφέρουν να δουν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέσω του λάπτοπ και του κινητού, εξηγούν όμως ότι αυτό πιθανόν θα απαιτήσει αρκετές ημέρες ακόμη.

Μαρκέλλα – απαγωγή: Οι αποκαλύψεις της 10χρονης που “καίνε” την “κοκκινομάλλα”

Επίσης και αυτή η κίνηση της 33χρονης όπως όμως δηλαδή η απόπειρα καταστροφής των συσκευών της με νερό ενισχύει τις υποψίες για ενδεχόμενες σχέσεις με διεθνή κυκλώματα μέλη των οποίων θα μπορούσαν να την πληροφορήσουν ότι η ρίψη υγρών στους υπολογιστές είναι μόνη αποτελεσματική πρακτική για την κάλυψη των ψηφιακών ιχνών της. Υπενθυμίζεται ότι η απαγωγέας είχε βάλει μέικ απ στη 10χρονη και παραδέχθηκε ότι έβγαλαν μαζί μία φωτογραφία με το κινητό της.

Παράλληλα η μικρή Μαρκέλλα έχει καταθέσει ότι κατά την παραμονή της στο σπίτι της 33χρονης ήταν παρούσα σε βιντεοκλήση που είχε κάνει η απαγωγέας με αλλοδαπό άνδρα. Η 10χρονη έχει μιλήσει στην αστυνομία και για τις τηλεφωνικές κλήσεις της συλληφθείσας, αναφέροντας πως σε μία από τις συνομιλίες μιλούσε ξένη γλώσσα, ενώ σε άλλη έκανε συζήτηση για την πληρωμή μιας επιταγής.

Σε αυτό το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί δεν θεωρείται καθόλου τυχαία χρονικά η πρόσφατη επιχείρηση της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βορείου Ελλάδας που την Παρασκευή 3 Ιουλίου ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Ελλήνων υπηκόων και τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος ακόμη πέντε για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Οι άνθρωποι αυτοί είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους και εφαρμογές κατεβάζοντας και ανεβάζοντας πλήθος αρχείων με εικόνες και βίντεο.

Πηγή: Εφημερίδα Real News

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *