Η Κίνα κατέγραψε την πρώτη ανθρώπινη μόλυνση με το στέλεχος H3N8 της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε την Τρίτη η υγειονομική αρχή της χώρας, αλλά είπε ότι ο κίνδυνος εξάπλωσής της μεταξύ των ανθρώπων ήταν χαμηλός.
Σύμφωνα με το Reuters, ένα 4χρονο αγόρι από την κεντρική επαρχία Χενάν βρέθηκε ότι είχε μολυνθεί με την παραλλαγή μετά από πυρετό και άλλα συμπτώματα στις 5 Απριλίου. Καμία στενή επαφή δεν μολύνθηκε με τον ιό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Το παιδί είχε έρθει σε επαφή με κοτόπουλα και κοράκια που είχαν μεγαλώσει στο σπίτι του, πρόσθεσε.
Η παραλλαγή H3N8 έχει ανιχνευθεί στο παρελθόν σε άλλα μέρη του κόσμου σε άλογα, σκύλους, πτηνά και φώκιες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα H3N8 σε ανθρώπους, δήλωσε το NHC.
Η επιτροπή είπε ότι μια αρχική αξιολόγηση έδειξε πως η παραλλαγή δεν είχε ακόμη την ικανότητα να μολύνει αποτελεσματικά ανθρώπους και ότι ο κίνδυνος μεγάλης κλίμακας επιδημίας ήταν χαμηλός.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.