Περιορίζεται περαιτέρω η δυνατότητα όσων έχουν «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία τους για να ενταχθούν στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.
Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των επιχειρηματικών δανείων δεν πρέπει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ αντί των 130.000 ευρώ που προέβλεπε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Για τα άλλα «κόκκινα» δάνεια παραμένει το όριο των 130.000 ευρώ.
Η δεύτερη αλλαγή που ανακοίνωσε ο κ. Δραγασάκης είναι ότι όποιος κάνει αίτηση για ένταξη στο νέο σχήμα θα μπορεί να αποδεικνύει ότι η εμπορική αξία του ακινήτου του είναι διαφορετική από αυτή που αναγράφεται στα βιβλία των τραπεζών.
Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ήταν αναγκαίες για να δοθεί το «πράσινο φως» στην τροπολογία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.