Η πρώτη απόδραση με «βραχιολάκι»: Το έκοψε γιατί ένιωσε ότι… αδικείται

Ράνια Κάλδου
By Ράνια Κάλδου Add a Comment
3 Min Read

Για έξι μήνες είχε παραταθεί το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης στη 43χρονη που από το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η πρώτη δραπέτης με βραχιολάκι αφού έκοψε το μηχανισμό που φορούσε στο πόδι της.

Σύμφωνα με το Έθνος η 43χρονη πήρε την απόφαση να «αποδράσει» γιατί ένιωσε «αδικημένη» από το γεγονός ότι το μέτρο αυτό σε βάρος της παρατάθηκε και πέραν του 18μηνου σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τους δύο συγκατηγορούμενούς της για την υπόθεση υπεξαίρεσης και κατάχρησης σε βάρους του Δημοσίου, το λαθρεμπόριο και το ξέπλυμα χρήματος με την οποία εμπλέκεται.

Κατά το δημοσίευμα σε περίπτωση εντοπισμού και σύλληψής της πλέον θα υπάρξει για την ίδια αυστηρότερη νομική αντιμετώπιση.

Μέχρι στιγμής το βραχιολάκι φορούν 9 κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους δύο φοιτητές για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

- Advertisement -
Το χρονικό της απόδρασης

Όλα συνέβησαν στις 18:58 το απόγευμα του Σαββάτου όταν η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι παραβιάζοντας έτσι τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρίας στην περιοχή, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο αλλά η γυναίκα είχε γίνει άφαντη και αναζητείται.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η εταιρεία που έχει αναλάβει τα βραχιολάκια για τη χρήση κ.λπ. («τεχνολογικός πάροχος» όπως λέγεται) αντιλήφθηκε άμεσα την παραβίαση του «βραχιολιού» και ενημέρωσε άμεσα για το γεγονός τη Διεύθυνση Ασφάλειας (Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων), την Άμεση Δράση, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών και την Τριμελή Επιτροπή Εποπτείας του υπουργείου Δικαιοσύνης για το έργο ηλεκτρονικής επιτήρησης, δίνοντας παράλληλα τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες του βραχιολιού πριν κοπεί.

Όπως είναι γνωστό το «βραχιολάκι» εμπεριέχει μικροτσίπ και ο επιτηρούμενος φορώντας το είναι συνδεδεμένος 24ωρες με ειδική συσκευή «γεω-εντοπισμού» (GPS). Το βραχιολάκι μπορεί να κοπεί ακόμα και με ψαλίδι, αφού δεν χρησιμοποιείται όπως οι χειροπέδες. Με τη χρήση του παρακολουθείται ο επιτηρούμενος και επιβεβαιώνεται το αν τηρεί τις υποχρεώσεις του που του έχουν τεθεί (κατ’ οίκον περιορισμός, κ.λπ.).

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *