Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας σχετικά με την επίπτωση του μπότοξ στη σεξουαλική ζωή των γυναικών μπορεί να κάνουν ορισμένες από τις αναγνώστριες να συνοφρυωθούν, με την προϋπόθεση φυσικά ότι μπορούν ακόμη να κάνουν τέτοιο!
Σύμφωνα με ερευνητές, οι γυναίκες που έχουν κάνει μπότοξ στο πρόσωπό τους για να «σβήσουν» τις ρυτίδες της ηλικίας, έχουν μικρότερη πιθανότητα να φτάσουν σε οργασμό.
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει από την παραπάνω πρόταση είναι φυσικά το εξής: Τι σχέση μπορεί εχεί μια κοσμητική επέμβαση στο πρόσωπο με ένα ζήτημα που αφορά σε αρκετά… απομακρυσμένα σημεία της γυναικείας ανατομίας;
Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην έκθεσή τους, οι ουσίες που χορηγούνται ενέσιμα στον οργανισμό με το μπότοξ παραλύουν τα νεύρα του προσώπου, με αποτέλεσμα να περιορίζουν κατά πολύ την γκάμα των εκφράσεων. Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτή τη θεραπεία δυσκολεύονται να μεταδώσουν στον παρτενέρ τους στο σεξ τα αισθήματα απόλαυσης και ηδονής, την ώρα που τα νιώθουν.
Η αδυναμία παραγωγής αυτών των εκφράσεων, δεν επηρεάζει μόνο την απόδοση του συντρόφου τους, που μένει στο σκοτάδι μην μπορώντας να διαβάσει το πρόσωπο της αγαπημένης του, αλλά έχει και μία ακόμα αρνητική επίπτωση. Όπως πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να βιώσουν εκστατική ευτυχία αν δεν δύνανται να χαμογελάσουν, έτσι και η απώλεια ελέγχου των μυών του προσώπου μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για τον οργασμό, αποσυντονίζοντας τις γυναίκες.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, πολλές γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτή τη θεραπεία δυσκολεύονται να φτάσουν σε κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ ή βιώνουν πιο «χλιαρούς» οργασμούς.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι αυτές οι εκφράσεις δεν δημιουργούνται στο πρόσωπο απλά και μόνο για να επικοινωνήσουν την ηδονή. Είναι ζωτικό κομμάτ της απόλαυσης και σημαντικό βήμα για την επίτευξη του οργασμού. Η έρευνά μας, στην οποία συμμετείχαν 36 γυναίκες, δείχνει ότι το εκφραστικό feedback παίζει καίριο ρόλο στην σεξουαλική επαφή και πως η θεραπεία με botox μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας.
πηγη-protothema.gr