Και ενώ η Βόρεια Κορέα εργάζεται πυρετωδώς για την κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου της που θα είναι ικανό να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους, όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες από ένα βορειοκορεατικό ναυπηγείο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, οι ειδικοί ανησυχούν και προειδοποιούν ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορεί πλέον να πλήξει το αμερικανικό έδαφος του νησιού Γκουάμ στον Ειρηνικό.
Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν να έχει γίνει σημαντική πρόοδος στα ναυπηγεία Sinpo στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας και ότι ένα ακόμα υποβρύχιο ικανό να φέρει πυραύλους ναυπηγείται εκεί.
Την ίδια ώρα η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κάνγκ Κιουνγκ-χα, έδωσε σήμερα έμφαση στην ανάγκη που υπάρχει για αποτελεσματικά κανάλια επικοινωνίας με την Βόρεια Κορέα, μετά την τελευταία πυραυλική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, τον προηγούμενο μήνα.
Η Κάνγκ υποστήριξε στην διάρκεια ενός φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ, ότι τα αποτελεσματικά κανάλια επικοινωνίας θα βοηθήσουν στην μεταβίβαση μιας ενοποιημένης φωνής από την διεθνή κοινότητα στην Βόρεια Κορέα. Η ίδια, υποστήριξε ότι οι Κορεάτες που ζουν χωριστά, χρειάζονται άμεσα ειδικές επικοινωνίες στρατιωτικής χρήσης, αλλά και την επανένωση των οικογενειών τους.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.