Για τις τιμές στα κρέατα ενόψει της Πρωτοχρονιάς μίλησε στο OPEN TV ο Κώστας Λίτσας που είναι ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στη Νέα Ιωνία.
Οι καταναλωτές δεν θα βάλουν φέτος πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το φετινό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σε σχέση με πέρυσι διευκρίνισε ο κ. Λίτσας. «Έχουμε καταλάβει πως η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή δεν σηκώνει άλλη αύξηση. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές. Δεν πάει άλλο… έχει φτάσει ταβάνι» υπογράμμισε.
Και ανέφερε τις τιμές πώλησης των κρεάτων. Όπως είπε:
- Το μοσχάρι: Σήμερα πωλείται μεταξύ 15 ευρώ με 16 ευρώ το κιλό. Ενώ πριν από 5 χρόνια η τιμή πώλησης του ήταν στα 10 ευρώ.
- Το αρνί: Σήμερα κοστίζει 16 ευρώ με 17 ευρώ το κιλό. Ενώ πριν από 5 χρόνια κόστιζε 8 ευρώ με 9 ευρώ το κιλό.
- Τα πουλερικά: Σήμερα πωλούνται στην τιμή των 5 ευρώ με 6 ευρώ. Ενώ πριν από 5 χρόνια πωλούνταν στα 3 ευρώ με 4 ευρώ.
«Για την τελευταία πενταετία μιλάμε. Θεωρώ ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση. Δεν μπορούν να ανέβουν άλλο οι τιμές» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε οι τιμές των κρεάτων έχουν αυξηθεί κατά 50% στο σύνολο τους κατά την τελευταία 5ετία.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες μόνο η τιμή στο μοσχάρι. «Όχι δεν παίζει μόνο το μοσχάρι » απάντησε.
το χοιρινό δεν έχει τιμή, δεν ειναι κρεας να φάει ο κόσμος,που είναι πιο οικονομικό να χορτασει,που είναι και Χριστούγεννα!λέτε τις τιμές των άλλων να πανικοβληθειι ο κόσμος! χοιρινό άσπρο ελληνικό ντόπιο κρέας !!!! καλή χρονιά *-