Πώς θα πληρώσετε τα πρόστιμα της Τροχαίας σε 24 δόσεις

Δημήτρης Λάιος
By Δημήτρης Λάιος Tags: 1 Comment
2 Min Read

Να εξοφλήσουν το πρόστιμο της Τροχαίας σε μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φθάσουν έως και 24 ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα έχουν οι δοηγοί. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά από τη στιγμή που τα ποσά των προστίμων θα βεβαιωθούν για είσπραξη στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που το ποσό του προστίμου της Τροχαίας εμφανιστεί στο προσωπικό λογαριασμό στο Taxisnet στην εφαρμογή της «προσωποποιημένης πληροφόρησης» ως βεβαιωμένη μη ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την Δ.Ο.Υ., ο φορολογούμενος στον οποίο έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη χρηματική ποινή μπορεί να ρυθμίσει την αποπληρωμή της έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενος θα ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι οφειλές προς το Δημόσιο που προέρχονται από έκτακτη αιτία (όπως τα συγκεκριμένα πρόστιμα) μπορούν να εξοφληθούν έως και σε 24 (αντί 12) μηνιαίες δόσεις.

Μάλιστα, για να υπαχθεί ένα πρόστιμο της Τροχαίας στην πάγια ρύθμιση δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο. Μπορεί όμως η ένταξή του στη ρύθμιση να γίνει και αφού καταστεί ληξιπρόθεσμο, αφού δηλαδή παρέλθει η ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής του. Και στις δύο περιπτώσεις, η τμηματική εξόφληση του προστίμου έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις συνεπάγεται την επιβάρυνσή του με ετήσιο τόκο 5%.

Η αίτηση για την εξόφληση προστίμου της Τροχαίας έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet μαζί με τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, με τον τίτλο «Ρύθμιση οφειλών» η οποία είναι διαθέσιμη στον λογαριασμό που έχει κάθε φορολογούμενος στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε..

 

 

Share This Article
1 Comment
  • Το κράτος σε ρόλο τοκογλυφου 5% επιτόκιο οταν οι τράπεζες στις καταθέσεις δεν δίνουν ούτε 1% .Ας αναρωτηθώ εγώ ο ηλίθιος
    α. Ποιά λογική εχουν οι 24 δόσεις τη στιγμή που καταργεί απ ότι διαβασαμε το 50% στην έγκαιρη πληρωμή
    β. Γιατί δεν δίνει την δυνατότητα δόσεων από την αρχή.
    γ. Αν ειχαν να πληρώσουν οι παραβάτες θα το αφήνανε να βεβαιωθεί στην εφορία
    Βεβαίως στο κράτος του παραλόγου που ζούμε όλα αυτά ειναι φυσιολογικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *