Πως θα φτιάξετε τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια

lamianow Add a Comment
1 Min Read

Τα τηγανητά καλαμαράκια με το καλύτερο χρυσαφένιο κρούστα και το πιο γευστικό και μαλακό εσωτερικό.

4 Μεριδες
Χρονος εκτελεσης
30 λεπτά

Συστατικά:

1 κιλό καλαμαράκια κατά προτίμηση φρέσκα

καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα

ηλιέλαιο για το τηγάνι

αλάτι πιπέρι

λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια μας κόβουμε το κεφάλι με τα πλοκάμια και αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα.

Κόβουμε το σώμα σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστά.

Σε μία πλαστική σακούλα βάζουμε το καλαμποκάλευρο και μερικά από τα καλαμαράκια και την κουνάμε πολύ καλά να πάει το αλεύρι παντού.

Συνεχίζουμε την διαδικασία για όλα τα καλαμαράκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι μας.

Το λάδι πρέπει να είναι καυτό και αρκετό ώστε να καλύψει εντελώς τα καλαμαράκια.

Ρίχνουμε το 1/4 από τα καλαμαράκια μας και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

Σερβίρουμε ζεστά με λίγο λεμόνι.

gourmed

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version