Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία όσων δεν επισκέπτονται σε καθημερινή βάση το φούρνο της γειτονιάς του; Μαζί σου θα σηκώσω το χέρι. Το πρόβλημά, λοιπόν, που αντιμετωπίζουμε είναι ένα και άκρως σημαντικό. Πώς θα κρατήσουμε περισσότερες ημέρες το ψωμί μας φρέσκο; Γιατί συγγνώμη κιόλας αλλά πόσο κιμά να φτιάξουμε με το μπαγιάτικο ψωμί;
Λοιπόν, άκουσέ με προσεκτικά και ακολούθησε τις συμβουλές μου.
Κόψε το ψωμί που δεν πρόκειται να καταναλώσεις σε φέτες, τοποθέτησέ της σε ένα ταψί και βάλε τις στην κατάψυξη. Άφησέ τις εκεί για δύο με τρεις ώρες και μετά συσκεύασε την καθεμία ξεχωριστά σε ένα διάφανο σακουλάκι. Έπειτα, τις καταψύχεις ξανά και κάθε φορά ξεπαγώνεις όσες φέτες πρόκειται να καταναλώσεις. Προσοχή, το ψωμί πρέπει να το αποψύξεις αρκετές ώρες, πριν την κατανάλωση ώστε να αποκτήσει ξανά θερμοκρασία δωματίου.