Πέρα από την αναδημοσίευση των συγκεκριμένων στίχων σε διάφορες ιστοσελίδες και blogs, το εν λόγω ποίημα έφτασε να γραφτεί μέχρι και σε… λυσάριο, με την παραπομπή μάλιστα «εκδόσεις Κέδρος, 1961».

Αυτή η κίνηση πυροδότησε και την «έκρηξη» της κόρης του και γνωστής συγγραφέως, Έρης Ρίτσου, η οποία «ξέσπασε» μέσω Facebook για όσους καπηλεύονται το όνομα του πατέρα της και βάζουν την υπογραφή του σε άσχετους με το έργο του στίχους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω ποίημα -με τίτλο «Βρες χρόνο»- όχι μόνο κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό στο σιαδίκτυο, αλλά αν το ψάξει κανείς στις μηχανές αναζήτησης θα το βρει μέχρι και ως θέμα σε διαγώνισμα (!) νεοελληνικής λογοτεχνίας Β’ Λυκείου σε φροντιστήριο!

Συγκεκριμένα, η Έρη Ρίτσου έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Εντάξει παιδιά, αυτό ξεπερνάει τα όρια!

-Advertisement-

Δεν φτάνει που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ του Ρίτσου αυτό το πράμα, δεν φτάνει που δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την ποίησή του, δεν φτάνει που το “διδακτικίστικο” του πράγματος είναι και εντελώς ανόητο, (μην κάθομαι και αναλύω τώρα τί θεωρούσε ο Ρίτσος πως είναι δουλειά και τί θεωρούσε πως είναι σκέψη)

κοτσάρει από κάτω, όποιος το έκανε και το “Γιάννης Ρίτσος , Ποιήματα 1930-1960, Β’ Τόμος, εκδόσεις Κέδρος, 1961” για το αληθοφανές του πράγματος!

Σου λέει ποιός θα πάει τώρα στον Β’ τόμο να ψάχνει να βρει το “ποίημα”!

ΕΛΕΟΣ ΚΑΠΟΥ. Είπαμε να κυκλοφορούν οι αρλούμπες απ’ το ίντερνετ αλλά να τυπώνονται κιόλας σε λυσάρια, παραπάει».

reader