«Πνίγεται» ο πλανήτης: Πλημμύρες από τη Νότια Αφρική και την Τυνησία έως την Κολομβία και τη Βενεζουέλα – Απίστευτες εικόνες

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment

Τα όσα έγιναν πριν από μια εβδομάδα στη Βαλένθια της Ισπανίας με τις φονικές πλημμύρες ήταν μόνο η αρχή με την κλιματική κρίση να χτυπά σε όλο τον πλανήτη. Πόλεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη πνίγονται εξαιτίας της κλιματικής κρίσης το τελευταίο διήμερο.

Και όλα αυτά την ώρα που ξεκινά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν η 29η διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP29) με έκκληση για διεθνή συνεργασία και με τις αναπτυσσόμενες χώρες να ζητούν δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Βασικό διακύβευμα αυτής της COP, που θα διαρκέσει ως τις 22 Νοεμβρίου, είναι να οριστεί το ποσό της βοήθειας που θα προσφέρουν οι ανεπτυγμένες χώρες στις αναπτυσσόμενες προκειμένου να αποδεσμευθούν από τα ορυκτά καύσιμα και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως οι καύσωνες και οι πλημμύρες.

-Advertisement-

Οι αναπτυσσόμενες χώρες ζητούν να αυξηθεί το ποσό της βοήθειας που λαμβάνουν και η οποία τώρα ανέρχεται στα 116 δισεκ. δολάρια ετησίως. Όμως οι Δυτικοί εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό για τα δημοσιονομικά τους.

=Advertisement=
-Advertisement-

Δείτε εικόνες από τη Νότια Αφρική, την Ινδονησία, την Αλγερία, την Τυνησία, τον Λίβανο, τη Βενεζουέλα και την Κολομβία. 

- Advertisement -

Από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο του 2024 η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στον αέρα και την επιφάνεια της θάλασσας ήταν υψηλότερη κατά 1,54 ° Κελσίου σε σχέση με τον μέσο όρο της προβιομηχανικής εποχής, αποκάλυψε σε νέα του έκθεση ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Η Συμφωνία του Παρισιού δεσμεύει τον κόσμο να περιορίσει στους 2 ° Κελσίου την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας και να συνεχίσει τις προσπάθειες για περιορισμό της στον 1,5 ° Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

newsit.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *