Πλεύρης για την τραγωδία στα Τέμπη: «Ντράπηκα μπροστά στους γονείς»

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως αισθάνθηκε ντροπή απέναντι στους γονείς των παιδιών που χάθηκαν στο δυστύχημα, όταν τους επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Λάρισας το οποίο θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη»

«Προφανώς δεν κάναμε όσα έπρεπε για να έχει αποτραπεί» η σιδηροδρομική τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως αισθάνθηκε ντροπή απέναντι στους γονείς των παιδιών που χάθηκαν στο δυστύχημα, όταν τους επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Λάρισας το οποίο θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη». 

«Στις 3:30 – 4:00 που έφτασα στο νοσοκομείο, ήταν ώρα που πλέον δεν έβγαιναν ζωντανοί από το τρένο. Μετά στο Πανεπιστημιακό πήραμε την απόφαση με την ιατροδικαστή να πηγαίνουν σε ένα σημείο οι σοροί, και είχαμε τη λίστα των ασθενών και τη δείχναμε στους συγγενείς κι αν δεν έβλεπαν το όνομα του δικού τους στη λίστα των ασθενών, τους οδηγούσαμε στο αμφιθέατρο όπου εκεί οι ψυχολόγοι του εξηγούσαν ότι πλέον όσοι έρχονται από το τρένο δεν είναι πλέον τραυματίες, αλλά νεκροί», είπε ο Θάνος Πλεύρης στο STAR. 

Οι νεκροί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ήταν σε κατάσταση αναγνώρισης: «Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές να αντικρίζεις γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους με την ελπίδα να είναι ζωντανά. Ένα άλλο δύσκολο κομμάτι ήταν να εξηγείς στους ανθρώπους ότι οι σοροί δεν αναγνωρίζονται και πρέπει να γίνει DNA».

- Advertisement -

Η εικόνα των γονιών που αναζητούσαν τα παιδιά τους, ξεπερνά τον οποιονδήποτε, είπε ενώ τόνισε πως ακόμη και οι έμπειροι γιατροί και νοσηλευτές «λύγιζαν» στην θέα των απελπισμένων γονιών: «Εγώ ήμουν στην υποδοχή με τους ψυχολόγους που μιλούσαν στους γονείς.Ενιωσα ότι έπρεπε να είναι εκεί και η κορυφή των πολιτικά προϊσταμένων των νοσοκομείων, ώστε αυτοί οι άνθρωποι μέσα στον πόνο τους να μπορούν να πάρουν κάποιες απαντήσεις. Όλοι οι άλλοι μιλάμε θεωρητικά. Και οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ήταν πολύ έμπειροι έσπαγαν».

«Ενας γονέας να δακρύζει από χαρά γιατί το παιδί του ζει, κι από την άλλη να έχει την αγωνία ότι δεν ξέρει ποια είναι εξέλιξη της υγείας του. Τι να πεις τον γονιό που σου έλεγε ότι έχω χάσει το μοναχοπαίδι μου, ή στον γονιό που σου έλεγε ότι έχω χάσει και τα δυο μου παιδιά, ή στον γονιό που έλεγε «αφήστε με να πάω κάτω να δω το παιδί μου σε όποια κατάσταση και να είναι, εγώ θα αναγνωρίσω το παιδί μου;», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

reader.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *