Τη διεύρυνση της παρακολούθησης των Ιρανών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι, παρά τα γεγονότα στο Ιράν, «είναι νωρίς να μιλήσουμε για ροές» και για Ιρανούς που θα ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «τέτοια θέματα έχεις, όταν έχει παρατεταμένες καταστάσεις. Μια παρατεταμένη κατάσταση θα δημιουργήσει πρόβλημα συνολικά στην Ευρώπη».
Ξεκαθάρισε πάντως πως αναμένει επιρροές στο μεταναστευτικό, αφού το Ιράν συνορεύει με την Τουρκία.
«Οι Ιρανοί προφανώς θα στραφούν προς την Τουρκία. Όταν κάποιος βρεθεί εκεί, στη συνέχεια έχει φιλοδοξία να βρεθεί στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ωστόσο, ότι μια τέτοια κουβέντα είναι σε επόμενο στάδιο. Δεν ξέρουμε το βάθος των επιχειρήσεων, τη χρονική διάρκειά τους, όμως οι ροές αυξάνονται όταν μια κατάσταση παγιωθεί και παραμείνει έκρυθμη για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε.
Σχετικά με την τουρκική πλευρά, είπε ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επικοινωνία «σε επίπεδο μεταναστευτικού».
newsit.gr
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.
