Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό
Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Μασσαλία, Γαλλία. Διαδηλώσεις κατά του Μακρόν
Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Γαλλίας για να διαδηλώσουν ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Μπαϊκονούρ, Καζακστάν. Νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Μία εβδομάδα μετά την επιστροφή στη Γη του ποντιακής καταγωγής Ρώσου κοσμοναύτη, Φίοντορ Γιουρτσίχιν, και των δύο Αμερικανών αστροναυτών, Πέγκι Γουίτσον και Τζακ Φίσερ, νέο πλήρωμα αναχώρησε για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τη στέπα του Καζακστάν. Το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ είναι το κύριο διαστημοδρόμιο της Ρωσίας.
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Προβολείς αντί των Δίδυμων Πύργων στο Σημείο Μηδέν
Σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που διέπραξαν 19 εξτρεμιστές της αλ Κάιντα χρησιμοποιώντας σαν όπλα εμπορικά αεροσκάφη τα οποία κατέλαβαν και έριξαν στους δίδυμους πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, στη Νέα Υόρκη, και στο Πεντάγωνο, κοντά στην Ουάσινγκτον, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Ακόμη σήμερα περίπου 75.000 άνθρωποι παλεύουν με σωματικές και ψυχολογικές παθήσεις οι οποίες συνδέονται με τις επιθέσεις, ανάμεσά τους πολλοί εργαζόμενοι σε υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, πυροσβέστες και αστυνομικοί, που εισέπνευσαν καρκινογόνα σωματίδια προσπαθώντας να σώσουν ζωές.
Βαρκελώνη, Ισπανία. «Αντίο»
«Αντίο, Ισπανία!». Οι Καταλανοί διαδήλωσαν μαζικά τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη, διεκδικώντας την ανεξαρτησία της επαρχίας τους, τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους, που έχει απαγορευτεί από τις ισπανικές αρχές. Όπως κάθε χρόνο την ίδια μέρα, η διαδήλωση ξεκίνησε στις 17:14, ώρα που παραπέμπει στο έτος 1714, όταν τα στρατεύματα του βασιλιά Φίλιππου Ε΄ κατέλαβαν τη Βαρκελώνη και κατάργησαν την αυτονομία της περιοχής.
Γιοκοχάμα, Ιαπωνία. Θαλάσσιος ίππος φιλά στο πρόσωπο μια γυναίκα
Στο περίφημο Hakkeijima Sea Paradise, στη Γιοκοχάμα, λίγο έξω από το Τόκιο, ένας τεράστιος θαλάσσιος ίππος, φιλά στο πρόσωπο μία επισκέπτη του πάρκου και χαρίζει ένα μοναδικό στιγμιότυπο.
Σιενφουέγος, Κούβα. Απομάκρυναν τα δελφίνια εξαιτίας της «Ίρμα»
Τα έξι αρσενικά δελφίνια του κέντρου αναψυχής «Cable Esqui» τοποθετήθηκαν σε βρεγμένες πετσέτες και κατόπιν σε στρώματα προκειμένου να μεταφερθούν με το ελικόπτερο και να απομακρυνθούν από την περιοχή όπου θα χτυπούσε ο τυφώνας Ίρμα στη νότια ακτή της Κούβας.
Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ. Το «αιχμάλωτο αγόρι»
Η φωτογραφία με ένα νεαρό αγόρι που μοιάζει να κοιτάζει πάνω από το τείχος, το οποίο χωρίζει τη κομητεία Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ από το Μεξικό, υψώνεται λίγο πάνω από 21 μέτρα και είναι η πρώτη εγκατάσταση του καλλιτέχνη JR στο Μεξικό. Το έργο είναι ορατό μόνο από την πλευρά του αμερικανικού εδάφους.
Τουμέν, Κίνα. Στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα
Κινέζοι τουρίστες στέκονται στη γέφυρα του ποταμού Τουμέν που συνδέει την Κίνα με τη Βόρεια Κορέα και κοιτάζουν.
Σαλαμίνα, Ελλάδα. «Μαύρισε» από το μαζούτ η θάλασσα
Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω του ΑΡ, από τη Σαλαμίνα και το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, καθώς μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης, έχουν εντοπιστεί πολλές εστίες ρύπανσης, καθώς τμήματα της πετρελαιοκηλίδας παρασύρθηκαν από τον αέρα.
Φλόριντα, ΗΠΑ. Ζωή στο σκοτάδι
Αντιμέτωποι με πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης είναι οι κάτοικοι της Φλόριντα που μετρούν τις πληγές τους μετά το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές.
πηγή newasbest