Ποια είναι τα οφέλη των συμπιεστικών ρούχων;

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Ενδύματα συμπίεσης είναι τα κομμάτια του ιματισμού όπως κάλτσες, καλσόν, κολάν, μανίκια , κλπ. , που παρέχουν υποστήριξη και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους ανθρώπους που η καθημερινότητα τους αναγκάζει να βρίσκονται σε όρθια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα , ή σε άτομα με κακή κυκλοφορία του αίματος. Τα ενδύματα μπορούν να έρθουν σε διάφορους βαθμούς συμπίεσης.

-Advertisement-

 

Μελέτες τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι φορώντας ρούχα με διαβαθμισμένη συμπίεση(συμπιεστικά ρούχα), ασκείται πίεση σε συγκεκριμένα μέλη του σώματος, με έναν ισορροπημένο και ακριβή τρόπο, επιταχύνοντας τη ροή του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διοχετεύεται περισσότερο οξυγόνο στους μύες που ασκούνται, αυξάνοντας την απόδοσή τους.

 

- Advertisement -

Είναι ευεργετικά, ακόμα, και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πολύωρων ταξιδιών και του «jetlag» που προκαλούν κακή κυκλοφορία των κάτω άκρων, λόγω της ακινησίας, της πίεσης, της αφυδάτωσης και της έλλειψης οξυγόνου.

Πιο συγκεκριμένα για την άσκηση. Τα κύρια πλεονεκτήματα των αθλητικών ενδυμάτων συμπίεσης είναι ότι κρατούν τους μύες ζεστούς για την πρόληψη της μυϊκής δυσκαμψίας, της καταπόνησης, των μικροτραυματισμών (πιασίματα) και της κόπωσης. Ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματοςέτσι ώστε να μεταφέρεται περισσότερο οξυγόνο σε αυτούς. Επίσης μειώνουν αποτελεσματικά τον απαιτούμενο χρόνο για την αποκατάστασή τους.

-Advertisement-
=Advertisement=

 

Απομακρύνουν την υγρασία, ώστε να διατηρείται το σώμα στεγνό και με σταθερή θερμοκρασία. Διαθέτουν μόνιμη αντιμικροβιακή επεξεργασία, μειώνοντας τις δυσάρεστες οσμές που προκαλούνται από την εφίδρωση και ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμεύσουν για την προστασία του οργανισμού από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς κατασκευάζονται από υλικάυψηλού δείκτη προστασίας.

 

Επιπλέον , τα ενδύματα συμπίεσης μπορούν και ενισχύουν την αθλητική απόδοση και συμβάλλουν στην προστασία των αθλητών από τραυματισμούς που οφείλονται σε ολίσθηση.

 

ΠΗΓΗ

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *