Και μόνο στο άκουσμα του επιθέτου του κάθε Έλληνας σκέφτεται το κρασί και δη την ρετσίνα. Ο Βασίλης Κουρτάκης, ο άνθρωπος ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες του εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.Ο Βασίλης Κουρτάκης επιστρέφοντας από τις σπουδές οινολογίας στην Γαλλία την δεκαετία του 1960 έδειξε ότι ήταν ένας άνθρωπος με όραμα.
Ανέλαβε την οικογενειακή οινοποιία της Αττικής, σήμερα ονομάζεται «Ελληνικά Κελάρια Οίνων» και την μετέτρεψε σε μια από τις μεγαλύτερες της χώρας μας.
Υπήρξε από τους βασικούς θεμελιωτές του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, πρωταγωνίστησε στη θεσμική θωράκιση του ελληνικού κρασιού και εξόπλισε τον Σύνδεσμο με οργανωτικές δομές που έφεραν σπουδαία αποτελέσματα και ανέδειξαν νέα στελέχη.
Ταυτόχρονα συμμετείχε στο ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.).

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.