Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
    metro | Lamianow.gr
    Το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου «νωρίτερα από το προβλεπόμενο»
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ΠΕΔ σχεδιάζουν τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ΠΕΔ σχεδιάζουν τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Οκτ 28, 2020 @ 7:49
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε η 9η συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας, με προσκεκλημένο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Λουκάς Υπερήφανος και ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ κ. Κώστας Λέμας.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η πρώτη (ανεπίσημη) κατανομή πόρων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021-2027, που προβλέπει ένα ιδιαίτερα πενιχρό ποσό, σαφώς μικρότερο από αυτό που η Στερεά Ελλάδα δικαιούται και χρειάζεται. O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός επισήμανε τον έντονο προβληματισμό του για τους αποδιδόμενους πόρους και την ανάγκη για μια ισχυρή και ηχηρή διεκδίκηση για ένα ποσό όχι απλώς μεγαλύτερο, αλλά «άλλης τάξης μεγέθους». 

Ενημέρωσε δε, την ΠΕΔ για τις ως τώρα ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για το σκοπό αυτό και ζήτησε τη συνδρομή της ΠΕΔ για τα επόμενα βήματα. 

spanos ds ped lamia | Lamianow.gr

-Advertisement-
KATSIAVOS

Τέλος, αναφέρθηκε στους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης του τρέχοντος προγράμματος (ΕΣΠΑ 2014-2020), τονίζοντας πως τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Δήμοι οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.   

 

«Ολοκληρώσαμε μια παραγωγική συνάντηση με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που αφορούσε κυρίως τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ. Συνεχίζουμε να χαράζουμε μια κοινή διεκδίκηση, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση που δικαιούται η Περιφέρειά μας την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027. Από μεριάς μας θα μεριμνήσουμε, προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρξει ταχεία και κυρίως ποιοτική  απορρόφηση. Αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια να καταστήσουμε τη Στερεά Ελλάδα ισότιμη με τις άλλες Περιφέρειες της χώρας. Πιστεύουμε πως έχει έρθει η στιγμή αυτό να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.  

 

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σουλιώτης τόνισε: «Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε με τον Περιφερειάρχη και να συζητούμε για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Στερεά Ελλάδα. Έχουμε αποδείξει πως μαζί μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε σχέση με το ΕΣΠΑ, η Στερεά Ελλάδα αδικείται συστηματικά εδώ και 14 χρόνια, με αποτέλεσμα να υποχρηματοδοτούμαστε, έχοντας στη διάθεσή μας υποδιπλάσιο Πρόγραμμα σε σχέση με άλλα ΠΕΠ Περιφερειών με παρόμοια χαρακτηριστικά. Γνωρίζουμε ότι η ύπαρξη της άτυπης βιομηχανικής ζώνης στα Οινόφυτα και η εκροή κεφαλαίων προς την Αττική δημιουργούν μια στρεβλή στατιστική εικόνα που επηρεάζει τον κοινοτικό αλγόριθμο κατανομής πόρων. Η αδικία αυτή πρέπει να σταματήσει σήμερα… τώρα. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν τα εργαλεία για να διορθώσουν τη συγκεκριμένη αδικία και πρέπει να διεκδικήσουμε την εκχώρηση επιπλέον πόρων στο ΠΕΠ της Στερεάς Ελλάδας. Θεωρούμε ότι το ΠΕΠ μας θα πρέπει να έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 500 εκατ. € και θα πιέσουμε γι’ αυτό. Επίσης, μεσομακροπρόθεσμα, Περιφέρεια και Π.Ε.Δ. πρέπει να πείσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάλληλη προσαρμογή των κριτηρίων κατανομής πόρων στις Περιφέρειες, ούτως ώστε το πρόβλημα να λυθεί άπαξ και να μην αναγκαζόμαστε κάθε 7 χρόνια να διεκδικούμε τα αυτονόητα. ΠΕΔ και Περιφέρεια έχουμε ξεκινήσει ήδη τις ενέργειες μας και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε οι Στερεοελλαδίτες να αντιμετωπίζονται ισάξια με τους υπόλοιπους Έλληνες».  

spanos ped lamia | Lamianow.gr

KRHTIKES STRATES

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article lamia ar | Lamianow.gr Νοσοκομείο Λαμίας: Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας για τον Νοέμβριο
Next Article kukloforiakes ruthmiseis | Lamianow.gr Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ανισόπεδο Κόμβο Θήβας
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
89%
5 km/h
Σα
13 °C
Κυ
15 °C
Δε
13 °C
Τρ
15 °C
Τε
9 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

202311171005126406 900x599 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται δεύτερο τμήμα στην Άμφισσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – τι λέει ο δήμαρχος Δελφών στον Lamia Polis 87.7

image 86 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού – «Χωρίς τον αγρότη, δεν υπάρχει τίποτα» (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης