Με 69 ψήφους υπέρ και έναν βουλευτή να απουσιάζει, η συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για τη «Βόρεια Μακεδονία» πέρασε, για δεύτερη φορά, από τη Βουλή των Σκοπίων. Τέθηκε για δεύτερη φορά σε ψήφιση εξαιτίας του βέτο που έθεσε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, που αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία.
Και αυτή τη φορά, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) αποχώρησαν από την αίθουσα, πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, στην ομιλία του επανέλαβε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια δεν θέτει σε κίνδυνο τη «μακεδονική» ταυτότητα και εθνότητα. Και κάλεσε τον πρόεδρο των Σκοπίων να την επικυρώσει, καθώς δεν γίνεται να υπερασπιστεί το Σύνταγμα, παραβιάζοντάς το.
Σημειώνεται ότι μετά το δεύτερο «ναι» της Βουλής, ο Ιβανόφ είναι υποχρεωμένος να υπογράψει τη συμφωνία. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, έχει διαμηνύσει ότι θα του κάνει πρόταση μομφής και θα τον καθαιρέσει.
πηγή newsit

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.