Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα καθώς κρίθηκε ένοχη για αμέλεια στη διαχείριση ενός προγράμματος παροχής επιδοτήσεων στους ριζοκαλλιεργητές.
Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας καταδικάστηκε ερήμην καθώς είχε διαφύγει από την Ταϊλάνδη τον περασμένο μήνα, λίγη ώρα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον της.
Eίχε προηγηθεί μια δίκη διάρκειας 18 μηνών, κατά την οποία εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονταν καθημερινά έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο επευφημώντας την και προσφέροντάς της λουλούδια.
Τον περασμένο Αύγουστο η Γινγκλάκ Σιναουάτρα, η κυβέρνηση της οποίας ανατράπηκε τον Μάιο του 2014 από στρατιωτικό πραξικόπημα, είχε καταγγείλει ότι η δίκη της είναι «πολιτική» και κατηγόρησε τη χούντα ότι επιθυμεί να εκκαθαρίσει την πολιτική από την επιρροή των Σιναουάτρα, που έχουν κερδίσει όλες τις εθνικές εκλογές από το 2001.
Σημειώνεται ότι και ο αδελφός της Τακσίν Σιναουάτρα, επίσης πρώην πρωθυπουργός, είχε αυτοεξοριστεί το 2008 αφού καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για διαφθορά. Μια δίκη την οποία είχε επίσης καταγγείλει ως πολιτική.
πηγη–iefimerida.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.