Παυλόπουλος: Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, συνιστά αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Κάθε αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης, είναι αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους, διαμήνυσε από την Κάρπαθο, κατά την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη του νησιού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι εφ’ όσον παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο παραβιάζεται και η ειρήνη. Αυτό το θέμα αφορά και την Ευρώπη τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

-Advertisement-

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε επίσης ότι στις δύσκολες ώρες που αντιμετώπισε πρόσφατα, με την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έτεινε χέρι φιλίας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει η Τουρκία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της.

Αναφερόμενος στην ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «με βαθιά συγκίνηση, αλλά με ανάλογο αίσθημα ευθύνης και χρέους αποδέχομαι τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο του επίτιμου δημότη της ιστορικής Καρπάθου, επειδή δε η ύψιστη αυτή τιμή επιδαψιλεύεται όχι στο πρόσωπό μου, αλλά στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, σπεύδω να σας διαβεβαιώσω ευθύς εξ αρχής ότι ο τίτλος του επίτιμου δημότη της Καρπάθου θα είναι εφεξής βασικός δείκτης πορείας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων μου». Αναφέρθηκε επίσης, στην επέτειο του εορτασμού και στον ηρωισμό που επέδειξαν πριν από 72 χρόνια οι κάτοικοι του νησιού και στα διδάγματα τα οποία μας κληροδοτεί.

Σας διαβεβαιώ ότι, επιστρέφοντας από την Κάρπαθο, θα φέρω στις «αποσκευές» μου όχι μόνο τις αναμνήσεις της υπέροχης φιλοξενίας σας, αλλά κυρίως και πρωτίστως, την διαρκή εγρήγορσή μου να φανώ αντάξιος της μεγάλης τιμής που σήμερα μου επιφυλάξατε, ανακηρύσσοντάς με συντοπίτη σας κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

- Advertisement -

Πηγή: Protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *