Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα – Δολοφονίες από ασφυξία με τον ίδιο τρόπο

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Τα δύο πρώτα παιδιά που έκαναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης δολοφονήθηκαν. Αυτό αποτυπώνεται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια που παραδίδεται στις Αρχές. Το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα οδεύει προς το τέλος του…

-Advertisement-

Η υπόθεση από την Πάτρα που συντάραξε την κοινή γνώμη ήταν όντως το έγκλημα του αιώνα. Η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκαν. Μετά τις αποκαλύψεις για την 9χρονη που πέθανε τον περασμένο Γενάρη, οι έρευνες και οι αναλύσεις έδειξαν πως και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια. Τα αγγελούδια άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία και πλέον η δικαιοσύνη καλείται να βρει τον ένοχο ή τους ενόχους.

Από ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σήμερα στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές και αποκαλύπτει το newsit.gr. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπεριστατωμένες εξετάσεις, ο Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών.

Το πόρισμα των εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών καταλήγει όπως φαίνεται στην ανθρωποκτονία, αφού τόσο η Ίριδα όσο και Μαλένα δεν άφησαν τελικά την τελευταία τους πνοή εξαιτίας κάποια παθολογικής αιτίας. Και στις δύο περίπτωση σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

- Advertisement -

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Κι αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Το γεγονός αυτό φανερώνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

-Advertisement-

Για την Μαλένα τώρα οι τοξικολογικές αλλά και η εξετάσεις χρώσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι κρίσιμες καταθέσεις στην Πάτρα

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου και ο πατέρας της Ανδρέας Πισπιρίγκος θα μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να «συναντήσουν» τους άνδρες του Ανθρωποκτονιών. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, ενημερώθηκαν πως σε δεύτερο χρόνο θα γίνει γνωστή η ακριβής ώρα προσέλευσης τους, ωστόσο πηγές ανέφεραν πως η διαδικασία προσδιορίζεται να ξεκινήσει περί τις 11:00 το πρωί.

Οι γονείς της κατηγορούμενης που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν την αθωότητα του παιδιού τους και βρίσκονται στο πλευρό της, κατά πληροφορίες θα κληθούν να πουν όλα όσα γνωρίζουν για τη μεταξύ σχέση του εν διαστάσει πλέον ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Για την εικόνα της Ρούλας ως μητέρα και το πως διαχειρίστηκε το πρόβλημα υγείας και των θανάτων της Μαλένα και της Τζωρτζίνας, αλλά και την ξαφνική απώλεια της Ιριδας.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

-Advertisement-
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *