ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού 1-1: Ισοπαλία στο ντέρμπι της Φθιώτιδας με ένταση, φάσεις και δοκάρι (Φωτό, Αποτ., Βαθμ.)

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
5 Min Read

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν ΠΑΣ Λαμία και Αστέρας Σταυρού στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», στο μεγάλο φθιωτικό ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ο Αστέρας Σταυρού μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ νωρίς. Στο 9ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κ. Νικολόπουλου, ο Μόσχος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

pas lamia asteras 4

Λίγο αργότερα, στο 11’, ο Αστέρας προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Δημητρίου να παίρνει τη θέση του Κουτσούμπα. Στο 13’ ο Ντότης επιχείρησε σέντρα-σουτ, με τον Τσάμη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 15’ ο ΠΑΣ Λαμία απείλησε με τον Βρέττα, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Τσάμης αντέδρασε σωστά.

pas lamia asteras 3

Στο 23’ οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ του Ντότη, ο Κουφιώτης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Τσάμη. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 28’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κ. Νικολόπουλου στο «παραθυράκι», όμως ο Στάγκος εντυπωσίασε με δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, νέα εκτέλεση φάουλ από τον Μαλισσόβα, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Λαμία να αποκρούει ξανά, ενώ στο 30’ ο Στάγκος μπλόκαρε εύκολα σουτ του Κ. Νικολόπουλου.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 33’ μετά από κόρνερ του Ν. Ματθαίου και κόντρες στην περιοχή, ο Τρούμπουλος σούταρε, αλλά ο Τσάμης μάζεψε χωρίς πρόβλημα. Στο 39’ ο Αντωνόπουλος δοκίμασε μακρινό σουτ, με τον Στάγκο να μπλοκάρει, ενώ στο 45’ ο ΠΑΣ Λαμία προχώρησε σε αλλαγή, με τον Τσόφλιο να περνά στη θέση του Βρέττα.

-Advertisement-
pas lamia asteras

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» ανέβασαν την πίεσή τους και στο 61’ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντότη η μπάλα πέρασε και τον Τσάμη και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αστέρα Σταυρού. Δύο λεπτά αργότερα, στο 63’, ο Τσιάκας επιχείρησε μακρινό σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 68’ ο Στάγκος μπλόκαρε εύκολα νέα εκτέλεση φάουλ του Κ. Νικολόπουλου.

Στο 71’ έγιναν μαζικές αλλαγές και για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ Λαμία να ρίχνει στο ματς τους Γιώτη και Λάππα αντί των Ν. Ματθαίου και Ρ. Μαργαρίτη, ενώ για τον Αστέρα πέρασαν οι Νικολάι και Γεωργαλή αντί των Λιοπήρη και Σιόλου. Στο 75’ ο Καποδίστριας μπήκε στη θέση του Διαμαντή για τους γηπεδούχους.

Η πίεση της Λαμίας καρποφόρησε στο 80ο λεπτό, όταν ο Ντότης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από περίπου 40 μέτρα αιφνιδίασε την άμυνα και τον τερματοφύλακα του Αστέρα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

pas lamia asteras 2

Στα τελευταία λεπτά, στο 85’ ο Αστέρας Σταυρού προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Παλιαλέξη και Παλιάκο αντί των Δρόσου και Δημητρίου, ενώ στο 87’ μετά από κόρνερ του Ντότη, η κεφαλιά του Τρούμπουλου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάμη. Στο ίδιο λεπτό ο ΠΑΣ Λαμία ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Φυτόπουλο να περνά στη θέση του Αλτάνη.

Το τελικό 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με τις δύο ομάδες της Φθιώτιδας να προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό ντέρμπι αντάξιο της σημασίας της αναμέτρησης. Στην κορυφή πλέον περνούν τα Τρίκαλα τα οποία κέρδισαν εκτός έδρας.

Αποτελέσματα 3ου Ομίλου (24η αγωνιστική)

  • ΑΕ Νέας Σελεύκειας – ΠΟ Ελασσόνα 0-1
  • Ανθούπολη – Αναγέννηση Σχηματαρίου 0-1
  • ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Σταυρού 1-1
  • Τηλυκράτης – ΑΟ Τρίκαλα 0-2
  • Άρης Φιλιατών – Θεσπρωτός 3-0 α.α.
  • ΑΕ Λευκίμης – Αναγέννηση Άρτας ΑΝΑΒΟΛΗ
  • Ρεπό: Πρόοδος Ρωγών

Βαθμολογία – 3ος Όμιλος

  1. ΑΟ Τρίκαλα – 41
  2. ΠΟ Ελασσόνα – 40
  3. Άρης Φιλιατών – 40
  4. Αστέρας Σταυρού – 40
  5. ΠΑΣ Λαμία – 38
  6. ΑΕ Λευκίμης – 32
  7. Τηλυκράτης – 31
  8. Αναγέννηση Άρτας – 30
  9. Αναγέννηση Σχηματαρίου – 29
  10. ΑΕ Νέας Σελεύκειας – 25
  11. Ανθούπολη – 23
  12. Πρόοδος Ρωγών – 20
  13. Θεσπρωτός – -5
1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TAGGED:
Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.