ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ: Νέες διώξεις για κινητοποιήσεις στα διόδια

Lamianow.gr
Lamianow.gr 7 έτη ago
Updated 2015/06/05 at 4:30 ΜΜ
2 Min Read
Νέες διώξεις σε βάρος πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια που κάλεσε η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμίας τον περασμένο Σεπτέμβρη. Τρεις δικογραφίες σχηματίζονται για κινητοποιήσεις που έγιναν μέσα σε μια περίοδο 20 μόλις ημερών. Η «έμπνευση» του πρώην υπουργού, κ. Βορίδη να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων βρίσκει εφαρμογή και θα οδηγήσει συμπολίτες μας στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή διαμαρτυρήθηκαν ασκώντας το δικαίωμά που παρέχει σε όλους μας το άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος.
Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι γιατί επελέγη αυτή η χρονική περίοδος για την έναρξη των διώξεων, όταν μάλιστα ο υπουργός, κ. Σταθάκης, έχει ήδη δεσμευτεί για αποποινικοποίηση της διέλευσης χωρίς την καταβολή αντιτίμου, καθώς και για αποποινικοποίηση των κινητοποιήσεων. Αναρωτιόμαστε επίσης γιατί, ενώ σε μια από τις πιο πάνω κινητοποιήσεις είχαν συμμετάσχει βουλευτές και δήμαρχοι, η ποινική διαδικασία δεν έχει κινηθεί εναντίον τους.
Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στα διόδια, έναν αγώνα που είχε δεχθεί σκληρή κριτική από τους εκπροσώπους των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των εταιριών που εκμεταλλεύονται τους δημόσιους δρόμους, αλλά και σωρεία διώξεων, εκφοβισμών και λάσπης στην προσπάθειά τους να κάμψουν τον αγώνα τον πολιτών.
. Πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η κατάργηση των διοδίων. Η δημοτική μας κίνηση θα συνεχίσει τον αγώνα για κατάργηση των διοδίων. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ηθικό μας δεν θα καμφθεί και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΑ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Click to Hide Advanced Floating Content