Παντρεύτηκε για χάρη του πατέρα της, έμεινε παράλυτη και σήμερα είναι μία γυναίκα σύμβολο

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Τι είναι άραγε εκείνο που κάνει τους ανθρώπους να αντλούν τόση πολλή δύναμη από τις προσωπικές τους τραγωδίες; Να γίνονται οι ήρωες της διπλανής πόρτας, να γίνονται φωτεινό παράδειγμα θάρρους και υπερπήδησης των πιο δύσκολων εμποδίων; Είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί με λόγια, το μόνο σίγουρο.

-Advertisement-

Η ζωή της Muniba Μazari, ζωγράφου και ακτιβίστριας σήμερα, που χωρίστηκε σε δύο μισά, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι, αποδεικνύει αυτό ακριβώς. Η νεαρή γυναίκα έχει ζήσει σε 34 χρόνια, όσα άλλοι μπορεί να χρειαστούν δύο ζωές για να τα ζήσουν.

Στα 18 της χρόνια, πριν ακόμη ολοκληρώσει το κολλέγιο, παντρεύτηκε για χάρη του πατέρα της και εγκλωβίστηκε σε έναν δυστυχισμένο γάμο για δύο χρόνια.

- Advertisement -

Το τροχαίο

Στα 21 της έπεσε θύμα ενός τρομακτικού τροχαίου δυστυχήματος, που της έσπασε τη σπονδυλική στήλη και υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο χέρι, τον ώμο, τα πλευρά και την κλείδα. Ένα ατύχημα που την άφησε παράλυτη και την καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι.

Την ίδια στιγμή ο σύζυγός της την εγκατέλειψε…

«Μας θεωρούν ελαττωματικούς στον κόσμο των τέλειων»

Οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσει, δεν θα μπορεί να ζωγραφίσει και να κάνει παιδιά, κάτι που την καταρράκωσε και την έκανε να αναρωτιέται, γιατί ήρθε σε αυτόν τον κόσμο.

«Εκείνη την ημέρα, ωστόσο, αποφάσισα ότι πρέπει να ζήσω για μένα. Δεν θέλω να είμαι ο τέλειος άνθρωπος για κάποιον άλλον. Θα αδράξω τη στιγμή και θα γίνω τέλεια για τον εαυτό μου, θα παλέψω για να νικήσω τους φόβους μου. Ξέρετε ποιο είναι το πιο επώδυνο πράγμα, όταν κανείς καταλήγει στο αναπηρικό καροτσάκι; Το να πιστεύεις ότι δεν θα γίνεις αποδεκτός από τους άλλους, γιατί εμείς σε αυτόν τον κόσμο των τέλειων είμαστε οι ελαττωματικοί. Έτσι, αποφάσισα να εμφανίζομαι περισσότερο σε δημόσια θέα», είχε αναφέρει η Μαζάρι.

Η ζωγραφική και η υιοθεσία του γιου της

Εξηγεί, πώς επέλεξε να παλέψει για τον εαυτό της και να ανασυνταχθεί. Οι μέρες που βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου την ενέπνευσαν. Oι φυσικοθεραπείες την βοήθησαν αρκετά, ώστε να μπορέσει να καθίσει και να χρησιμοποιήσει το αναπηρικό καροτσάκι, καθώς και να ζωγραφίσει.

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει με ακρυλικά στον καμβά και με το σλόγκαν «Άσε τους τοίχους σου να ντυθούν με χρώματα» ξεκίνσε να δημιουργεί το δικό της καλλιτεχνικό brand με τίτλο «Muniba’s Canvas», ενώ πραγματοποίησε σειρά εκθέσεων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μετά τις θεραπείες της για τα τραύματά της, μετακόμισε στο Ραβαλπίντι. Το 2011, τέσσερα χρόνια μετά το τροχαίο ατύχημα, υιοθέτησε τον γιό της, Ναέλ.

Ο αγώνας της ενάντια στο κοινωνικό στίγμα

Η Μαζάρι και η ιστορία της άρχισε να γίνεται γνωστή σε πολλές περιοχές της χώρας της και εκείνη να κερδίζει φήμη ως ζωγράφος, ακτιβίστρια, μοντέλο, τραγουδίστρια και ομιλήτρια.

Η δύναμη και το θάρρος της την ώθησαν να εμφανίζεται στο κοινό για να ευαισθητοποιήσει και να σπάσει το κοινωνικό στίγμα από τους ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια.

Χάρη στο κουράγιο της και την διακαή της επιθυμία να ζήσει, η Μαζάρι, η «Σιδηρά Κυρία του Πακιστάν», όπως την έχρισαν, έγινε Εθνική Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για τις Γυναίκες της χώρας της, μπήκε στη λίστα του BBC για τις Γυναίκες της Χρονιάς το 2015, σε ηλικία μόλις 28 ετών, ενώ βρέθηκε ανάμεσα στους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου κάτω των 30 ετών στη λίστα του Forbes, το 2016.

Αν θέλουμε να τη χαρακτηρίσουμε με λόγια της εποχής, είναι μία πραγματική influencer.

Πηγή: medium.com

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *