Πανελλαδικές: Δημοκρατία και νέοι το θέμα της Έκθεσης

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Την ενότητα Δημοκρατία και νέοι-Πολιτικοί και νέοι αφορούσε σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιο των Γενικών Λυκείων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης με το οποίο έκαναν πρεμιέρα για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. 

-Advertisement-

Σύμφωνα με καθηγητές το θέμα ήταν αναμενόμενο και ανήκε στην ομάδα αυτών που μελετούσαν οι υποψήφιοι.

Την Πέμπτη στο ίδιο μάθημα εξετάστηκαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ στο κείμενο του Αλμπέρ Καμύ «Η τέχνη και ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη» και σε ποίημα της ιταλίδας ποιήτριας Αλντα Μερίνι.

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν απλά και κατανοητά από τους καθηγητές με τις εκτιμήσεις να μιλούν για θέματα που ανταποκρίνονταν στη διδακτέα ύλη των υποψηφίων ενώ δινόταν και η δυνατότητα οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις δικές τους απόψεις.

- Advertisement -

Στο νέο ακαδημαϊκό έτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εισαχθούν 78.335 φοιτητές, αριθμός αυξημένος κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με πέρυσι που είχαν εισαχθεί 74.692. 

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων 2019
Μετά τα Νέα Ελληνικά και την Εκθεση, επόμενη εξέταση για τους υποψηφίων των Πανελληνίων από τα ΓΕΛ στις 10 Ιουνίου με μαθήματα κατεύθυνσης.

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Αύριο, 8 Ιουνίου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές των ΕΠΑΛ, όπου θα εξεταστούν στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στην άλγεβρα.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *