“Πάμε… πλατεία;”

Εκείνο που έχει σημασία είναι τι κάνουν οι μηχανισμοί ελέγχου της πολιτείας και του δήμου. Η αυτονόητη υποχρέωσή τους είναι να ελέγχουν και να φροντίζουν για την τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα.

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
2 Min Read
pame plateia

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαμιέων, οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα. Αιτία, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά του δήμου σε σχέση με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

Το ρεπορτάζ λέει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες και συζητήσεις για συγκεκριμένα πράγματα είναι όμως η πρώτη φορά που αυτά ακούστηκαν δημόσια σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας.

katsonis
Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

Και από ότι φαίνεται αυτή ήταν μάλλον η πρώτη πράξη αφού όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια. Και στις καταγγελίες και στις κόντρες των επιχειρηματιών των καταστημάτων εστίασης της πλατείας Ελευθερίας και πέριξ αυτής.

Σε παλιότερες εποχές, τέτοια θέματα δεν απασχολούσαν σχεδόν κανέναν. Ο τζίρος ήταν αρκετός για όλους και έτσι κάποιοι μπορούσαν να κάνουν τα στραβά μάτια σε οποιαδήποτε… παρασπονδία.

Σήμερα όμως, με τον τζίρο να έχει πέσει και τα έξοδα συνεχώς να αυξάνονται είναι προφανές ότι κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω σε θέματα νομιμότητας. Γιατί ασφαλώς θεωρεί ότι έτσι προστατεύει τα συμφέροντα του από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εδώ όμως είναι και το κομβικό σημείο. Οι επιχειρηματίες των καταστημάτων εστίασης ασφαλώς και θα προσπαθήσουν να προστατέψουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα τους. Είναι θεμιτό και είναι δικαίωμά τους.

Εκείνο που έχει σημασία είναι τι κάνουν οι μηχανισμοί ελέγχου της πολιτείας και του δήμου. Η αυτονόητη υποχρέωσή τους είναι να ελέγχουν και να φροντίζουν για την τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι αδυναμίες των υπηρεσιών δεν οφείλονται στις ίδιες τις υπηρεσίες αλλά στις διαθέσεις… τρίτων, γιατί οι καταστάσεις πλέον “τρέχουν” στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Ασφαλώς και το επόμενο διάστημα θα φανεί τι από όλα ισχύει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο δήμος Λαμιέων θα πρέπει να είναι ο θεματοφύλακας τήρησης της νομιμότητας και του υγιούς ανταγωνισμού. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Καλημέρα

Η τοποθέτηση επί του θέματος του επιχειρηματία κ. Κουτσοδόντη στο Δημοτικό συμβούλιο και τι απάντησαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι…

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Βέβαια όταν τα τραπεζοκαθίσματα καταλάμβαναν τα 3/4 του μήκους της Ρ. Φεραίου ήταν όλα Ok…αλλά τότε ήταν η περίοδος των παχιών αγελάδων και η νομιμότητα ήταν αδιάφορη…
    Κατά τ΄άλλα δίκιο έχει ο γνωστός επαγγελματίας αλλά παράλληλα κι επιλεκτική μνήμη..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.