Έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε μουσουλμανικό ιερό τόπο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο Χασίμ Γαλζάι, περιφερειακός αστυνομικός διοικητής, είπε στο Ρόιτερς πως ο απολογισμός βασίζεται στις αρχικές πληροφορίες και μπορεί να αυξηθεί.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο ιερό Σαχ Νουράνι, που βρίσκεται στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, περίπου 100 χλμ. βόρεια του Καράτσι, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό, δήλωσε ο Γαλζάι.
Δεκάδες τραυματίες μεταφέρονται στη γειτονική πόλη Χαμπ και στο Καράτσι, δήλωσε στο Geo TV ο αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης Χακίμ Νάσι.
Η κυβέρνηση έστειλε 25 ασθενοφόρα από τη Χαμπ στο ιερό, δήλωσε ο Άκμπαρ Χαριφάλ, επαρχιακός αξιωματούχος του Μπαλουτσιστάν.
«Κάθε μέρα, γύρω στη δύση του ηλίου, γίνεται εδώ ένας νταμάαλ (τελετουργικός χορός) και πολλοί άνθρωποι έρχονται γι’ αυτό», είπε ο φύλακας του ιερού Ναουάζ Άλι.
iefimerida

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.