Για τα εξανθήματα που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον στο δέρμα μίλησε στο MEGA ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας, διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.
Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, «περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με τη παραλλαγή Όμικρον εμφανίζουν εκδηλώσεις της νόσου στο δέρμα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό 4-5% που εμφανίζει μόνο εξανθήματα στο δέρμα και είναι ασυμπτωματικό στα υπόλοιπα».
Πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε
«Υπάρχουν κάποια δερματικά συμπτώματα που μοιάζουν με χιονίστρες, που σε ορισμένους εμφανίζονται μόνο αυτά ως συμπτώματα και θα πρέπει να εξεταστούν για λοίμωξη από Covid-19» υπογράμμισε ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.
«Είναι σύνηθες να εμφανίζει ένας ιός εξανθήματα, σε διάφορες ιώσεις έχουμε εξανθήματα. Το μη σύνηθες είναι η ποικιλία των εξανθημάτων από όλα τα όργανα που παρουσιάζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον» συμπλήρωσε ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.