Όλα τα μυστικά για μια υγιεινή πίτσα!

Ράνια Κάλδου Add a Comment
2 Min Read

Η διατροφική αξία μιας πίτσας έγκειται ουσιαστικά από την διαφορετικότητα των υλικών, όπως το ζυμάρι και το τυρί. Αλλά, και στην ποιότητα αυτών.

Πολλές μπορεί να είναι οι εναλλακτικές, συνεπώς και οι πιθανές θερμιδικές αποκλίσεις, όσον αφορά την ποσότητα αλατιού ή ακόμη και την περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Επί παραδείγματι, μια υγιεινή και ασφαλής επιλογή είναι μια απλή πίτσα μαργαρίτα με τυρί και φρέσκια ντομάτα. Το τυρί θα προμηθεύσει τους οργανισμούς σας με ασβέστιο, ενώ η ντομάτα λυκοπένιο, μια αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει την καρδιά και παρουσιάζει αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση.

bigstock Homemade Meat Loves Pizza With 151537307

Ακόμη, εφόσον επιλέξετε ζυμάρι ολικής άλεσης θα πάρετε και φυτικές ίνες, που  συμβάλλουν τα μέγιστα στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Κρατήσουν μακριά την πείνα και τις λιγούρες για περισσότερες ώρες. Φυσικά, κρατώντας εξίσου χαμηλά το γλυκαιμικό δείκτη, που είναι υπαίτιος για την αύξηση του σακχάρου.

Ιδανικά υλικά για πίτσα που θα δώσουν γεύση χωρίς περιττές θερμίδες είναι επίσης το κρεμμύδι, η χρωματιστή πιπεριά, ο βασιλικός και το μανιτάρι.

Υλικά όπως το πεπερόνι, το λουκάνικο ή κάποιο λιπαρό τυρί (όπως το τσένταρ ή η γραβιέρα) παρέχουν μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και θερμίδων, επομένως καλό θα είναι να τα αποφύγετε ή τουλάχιστον να τα χρησιμοποιήσετε με μέτρο.

Όσο για τις έτοιμες (κατεψυγμένες) πίτσες, η διατροφική αξία μπορεί να διαφέρει σημαντικά από προϊόν σε προϊόν. Συνεπώς, καλείστε να διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα προ της αγοράς. Οπωσδήποτε όμως, θα πρέπει να αποφύγετε τα τρανς λιπαρά, ένα συστατικό που απαρτίζει πλείστα πρόχειρα και έτοιμα φαγητά.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version