Οκτώ τεθωρακισμένα «θηρία» στη διάθεση της αστυνομίας στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
Στρατιωτικά οχήματα που είχαν κατασχεθεί το 2015 και βρίσκονταν στο τελωνείο Πειραιά έγιναν «μάχιμα» και στάλθηκαν στον Έβρο

Βαριά τεθωρακισμένα οχήματα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, τα οποία είχαν κατασχεθεί εδώ και πέντε χρόνια από τις ελληνικές αρχές τέθηκαν στη μάχιμη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας και στάλθηκαν στον Έβρο για να ενισχύσουν τις περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

-Advertisement-

Πρόκειται για «θηρία» μεταφοράς προσωπικού που έχουν πρωτόκολλο ασφαλείας 3, είναι ικανά να επιχειρήσουν σε συνθήκες πολέμου και έχουν αυτονομία κίνησης μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα.

Τα 8 τεθωρακισμένα οχήματα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 πέντε θωρακισμένα τύπου Toyota Land Cruiser, δύο οχήματα BMW και ένα ακόμη μάρκας Mercedes το 2015 κατασχέθηκαν τον Μάιο του 2015 από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή νότια της Κρήτης. Ηταν στα αμπάρια φορτηγού πλοίου ονόματι Tychy.

Τα οχήματα αυτά εδώ και 5 χρόνια βρίσκονταν στις αποθήκες του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά και μετά την κρίση που ξέσπασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποφασίστηκε να γίνει ο μηχανικός έλεγχος τους και να τεθούν στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί η οριστική κατάσχεση από τις ελληνικές αρχές, τηρώντας τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. περί απαγόρευσης μεταφοράς, προμήθειας ή πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη.

Τα MRAP Typhoon GSS-300 χρεώθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής όπου υπάγονται και τα ΜΑΤ. Κατασκευάζονται από την καναδική εταιρεία Streit Group. Έχουν μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους χωρίς τα καύσιμα. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρουν 8 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες ή αστυνομικούς. Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα.

ethnos

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *