«Ακραία προβληματική επιχείρηση» χαρακτήρισε την ΛΑΡΚΟ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Μαρίνου στη Βουλή και κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη σωτηρία της καθώς όπως είπε αν ήταν ιδιωτική εταιρία θα είχε κλείσει.
«Είναι στο χείλος του γκρεμού» υπογράμμισε και χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες ανέφερε ότι μοναδική λύση είναι να εισρεύσουν στην επιχείρηση ιδιωτικά κεφάλαια.
«Η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα αρχή με την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων. Η μόνη ρεαλιστική δυνατότητα είναι η εξυγίανση της εν λειτουργία. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε απολύσεις και θα προχωρήσουμε στην διατήρηση μια εταιρίας που έχει στρατηγικό χαρακτήρα» είπε.
Ο κ. Οικονόμου θέλοντας να περιγράψει την δεινή θέση που βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ, ενημέρωσε ότι σήμερα οι οφειλές της ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ προς τη ΔΕΗ η οποία πρόσφατα απέστειλε εξώδικο. Επίσης υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για πρόστιμα 165 εκατομμυρίων ευρώ λόγω κρατικών ενισχύσεων, ενώ παράλληλα έχουν επιβληθεί περιβαλλοντικά πρόστιμα ύψους 50 εκατομμύριων ευρώ.
«Δεν υπάρχει πιθανότητα να διατηρηθεί στη ζωή με κρατικές ενισχύσεις» κατέληξε απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ που επέμεινε στην μη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.