Στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας ΣΚΑΙ-WWF-GREENPEACE , “Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ”, ειδικοί επιστήμονες αναφέρθηκαν στους κινδύνους εισαγωγής μικροπλαστικού στην τροφική αλυσίδα.
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών ( ΕΛΚΕΘΕ) σε σαρδέλες, κουτσομούρες και λιθρίνια που εξετάστηκαν, εντοπίστηκε μικροπλαστικό στο 40% των δειγμάτων.
Παράλληλα ο καθηγητής του ΑΠΘ, και Χημικός Μηχανικός Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογράμμισε ότι η κατανάλωση ψαριών που έχουν προηγουμένως καταναλώσει μικροπλαστικό, ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, όπως συσσώρευση του στους λεμφαδένες και στο συκώτι.
Επίσης, είναι πιθανό η κατανάλωση μικροπλαστικού να συνδέεται με αναπαραγωγικά προβλήματα ή νευροαναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά.
Πηγή: skai.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.