Σε δίκη θα προσαχθεί ένας οδηγός που αρνήθηκε να παραχωρήσει προτεραιότητα σε έναν τυφλό πεζό και στη συνέχεια ξυλοκόπησε τον συνοδό του, μια επίθεση που βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς και αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας οργή στη Γαλλία.
Ο οδηγός θα δικαστεί τον Ιούλιο κατηγορούμενος για “βιαιοπραγία σε βάρος ευάλωτου προσώπου που προκάλεσε την πλήρη ανικανότητά του να εργαστεί για διάστημα μικρότερο των οκτώ ημερών” και “άρνηση παραχώρησης προτεραιότητας σε πεζό”, όπως διευκρίνισε η εισαγγελία του Παρισιού.
Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο φαίνεται καθαρά ένα μαύρο αυτοκίνητο να αρνείται να παραχωρήσει προτεραιότητα σε έναν τυφλό και τον συνοδό του που βρίσκονται ήδη πάνω στη διάβαση. Το όχημα περνάει ξυστά δίπλα τους και ο συνοδός το χτυπάει στην οροφή. Ο οδηγός τότε σταματάει το αυτοκίνητο, κατεβαίνει και βρίζοντας, επιτίθεται στον συνοδό ενώ δεν διστάζει να χτυπήσει και τον τυφλό. Ένας αυτόπτης μάρτυρας καθώς και μια κυρία που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο προσπαθούν να παρέμβουν.
Όταν ο αυτόπτης μάρτυρας λέει ότι θα καλέσει την αστυνομία, ο οδηγός και η γυναίκα ξαναμπαίνουν στο όχημά τους και φεύγουν.
Ο οδηγός συνελήφθη την Τετάρτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.