Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με σκοπό την αγορά – απαλλοτρίωση έκτασης 10 στρεμμάτων στον ιστορικό τόπο της Αλαμάνας, ενόψει και του εορτασμού (2021) των 200 χρόνων από την Επανάσταση.
(Αυτή η διαδικασία πρέπει να ακολουθείται από πλευράς δημοσίου).
Στην επιστολή μεταξύ άλλων σημειώνει ότι:
«Στην Αλαμάνα, όπου έγινε η γνωστή μάχη στις 23 (ή 22) Απριλίου 1821 με τις πολυδιάστατες επιδράσεις στη θετική έκβαση της ελληνικής Επανάστασης, δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο δημόσιας γης, για να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στον Αθανάσιο Διάκο και τους συμπολεμιστές του».
«Να αναδειχθεί ο τόπος και μάλιστα σε συνδυασμό με τις Θερμοπύλες και το Γοργοπόταμο (όπως έχουμε αναπτύξει στο γραφείο σας και προφορικά)».
«Σημειώνω ότι στην ευρύτερη περιοχή είχε λάβει χώρα και η «Μάχη του Σπερχειού» επί Βυζαντίου (997 μΧ)».
Και συνεχίζει:
«Σας ζητώ να κινήσετε τη διαδικασία αγοράς ή απαλλοτρίωσης από το Ελληνικό Κράτος, έκτασης 10 στρεμμάτων στον ιστορικό αυτό τόπο». «Σας γνωρίζω ότι το κόστος αγοράς ή απαλλοτρίωσης της έκτασης των 10 στρεμμάτων είναι χαμηλό (δεν υπερβαίνει τις 2-3 δεκάδες χιλιάδες ευρώ). Σκοπός είναι η κατασκευή υποδομών και η αξιοποίησή τους (μνημείο, κατασκευή – αναπαράσταση γέφυρας κοκ) για την ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής».
Και κλείνει ο κ Σταϊκούρας:
«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει την πρόθεση να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την αγορά ή απαλλοτρίωση της έκτασης των 10 στρεμμάτων».
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Συγχαρητήρια στον κ. Σταϊκούρα, γι’ αυτή την πρωτοβουλία, εάν επιτευχθεί, το όνομα του θα μείνει αιωνίως.
Καλές οι γέφυρες & δρόμοι, αλλά ανώτερο πάντων, η τιμή στους προγόνους, που έγραψαν χρυσές σελίδες ιστορίας.
Με την ευκαιρία, παρακαλώ τους συνεργάτες του κ. Υπουργού, να τον ενημερώσουν, ότι στην ΠΑΘΕ, από την στιγμή που ανακατασκευάσθηκε & ιδιωτικοποιήθηκε, δεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες τουριστικού ενδιαφέροντος, για την Αλαμάνα & Θερμοπύλες… στον παλαιά Εθνική οδό υπήρχαν…
Η ιδιωτική εταιρία είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση, όχι η Περιφέρεια η το ΥΠΕΧΩΔΕ (έχω ρωτήσει).