Φρένο στη… διπλωματία του σκύλου έβαλε, κατά τα φαινόμενα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αρνούμενος το δώρο που ήθελε να του κάνει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, σε συνάντησή του με τον Σίνζο Αμπε.
Οι Ιάπωνες σκόπευαν να δωρίσουν στον Ρώσο πρόεδρο- γνωστός για την αγάπη του στους σκύλους- ένα αρσενικό Ακίτα, ως «γαμπρό» για την Γιούμε, το θηλυκό της ίδιας ράτσας που η γιαπωνέζικη κυβέρνηση του είχε χαρίσει το 2012.
Ομως, σύμφωνα με Ιάπωνα βουλευτή, η Ρωσία απέρριψε το δώρο. «Δυστυχώς μάθαμε από τους ομολόγους μας ότι εξανεμίστηκαν οι ελπίδες μας να χαρίσουμε έναν γαμπρό», έγραψε ο Κοΐτσι Χαγκιούντα σε ανάρτησή του, σύμφωνα με το Sky news. Ο Ιάπωνας δεν εξήγησε γιατί απορρίφθηκε το δώρο.
Ο Πούτιν θα συναντήσει τον Αμπε στην Ιαπωνία την επόμενη εβδομάδα. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστός λάτρης των ζώων και έχει φωτογραφηθεί πάνω σε άλογα, να κολυμπά με δελφίνια, ακόμη και να χαϊδεύει λεοπάρδαλη.
Πέρα από την Γιούμε, ο Πούτιν έχει έναν ακόμη σκύλο, τον Μπάφι, ένα βουλγαρικό ποιμενικό που του χάρισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας το 2010.
Πηγή: iefimerida.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.