Το εργοτάξιο κατασκευής του τροφοδοτικού αγωγού της ΔΕΥΑΛ στο Ζηλευτό επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων, και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Νίκος Σταυρογιάννης συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Επιχείρησης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στις δηλώσεις του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Σταυρογιάννης σημείωσε:
«Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων ύδρευσης σε μήκος 6.870 μέτρων και την κατασκευή νέου αντλιοστασίου ύδρευσης του Ζηλευτού και αποτελεί συνέχεια της κατασκευής, με αυτεπιστασία από συνεργεία της ΔΕΥΑΛ, δικτύων ύδρευσης μήκους 6.500 μέτρων με τα οποία έγινε σύνδεση των υδραγωγείων Λειανοκλαδίου – Αμουρίου και μεταφορά νερού από τα Λουτρά Υπάτης προς το Λιανοκλάδι, περιορίζοντας τη χρήση νερού από τις γεωτρήσεις Λειανοκλαδίου και μειώνοντας το ενεργειακό κόστος.
Με την αποπεράτωση του έργου θα υδροδοτηθεί το Λειανοκλάδι και το Αμούρι με άριστης ποιότητας νερό σε επαρκείς ποσότητες για κάθε χρήση και αντιμετωπίζεται η απώλεια πιέσεων στην τροφοδοσία του Λειανοκλαδίου, όταν αυξάνεται η κατανάλωση. Ήδη το Λειανοκλάδι υδροδοτείται από το νερό της δεξαμενής Λουτρών Υπάτης και αποφεύγεται η χρήση του νερού των γεωτρήσεων.

Παράλληλα αντιμετωπίζεται και επιλύεται οριστικά το ζήτημα της υδροδότησης της Κοινότητας Ζηλευτού, η οποία προς το παρόν υδροδοτείται με νερό δύο γεωτρήσεων με επισφαλή διάρκεια αποθεμάτων νερού, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα υδροδοτείται με άριστης ποιότητας, επαρκές και εύγεστο νερό.
Το μεγάλο αυτό έργο θα ολοκληρωθεί με τη διασύνδεση μέσω του Σταυρού, του εξωτερικού υδραγωγείου της Λαμίας με το εξωτερικό υδραγωγείο Υπάτης-Λειανοκλαδίου εντός του 2018, λύνοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα υδροδότησης και των παρόδιων κατοίκων και επιχειρήσεων.

Το κόστος των παραπάνω έργων, που αλλάζουν τα δεδομένα στην υδροδότηση των τριών Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Λειανοκλαδίου, ξεπερνά τις 500.000 € και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ.»
Από το Γραφείο Τύπου
Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.

Για κοιτάξτε απο πότε το σχεδιάζουν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ…γιατί μου φαίνεται κομμάτι δύσκολο να το εμπνεύστηκαν ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ και τα λοιπά παρτάλια!!!