Το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο καλείται να επιστρέψει ο Γιουσέιν Μπολτ.
Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ των σπριντ την… πληρώνει για τον του Νέστα Κάρτερ. Ο Κάρτερ μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην πρωτεύουσα της Κίνας.
Ο Κάρτερ είχε βρεθεί θετικός στην απαγορευμένη διεγερτική ουσία Μεθυλεξαμίνη, στο πλαίσιο επανελέγχων ντόπινγκ που διενεργήθηκαν σε 454 δείγματα από τους αγώνες του Πεκίνου. Να σημειωθεί πως ίχνη της απαγορευμένης ουσίας βρέθηκαν και στο δεύτερο δείγμα του Τζαμαϊκανού σπρίντερ, στο πλαίσιο των επανελέγχων που ζήτησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
Σε πρώτο βαθμός η ΔΟΕ είχε τιμωρήσει την ομάδα της Τζαμάικα με ακύρωση. Ο Κάρτερ προσέφυγε στο CAS αλλά δε δικαιώθηκε κι έτσι ο Γιουσέιν Μπολτ, ο Μάικλ Φρέιτερ και ο Ασάφα Πάουελ καλούνται να επιστρέψουν το χρυσό μετάλλιο που είχαν κατακτήσει.
Ο Γιουσέιν Μπολτ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram για το θέμα «Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά στο τέλος της ημέρας η χαρά της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στη σκυταλοδρομία το 2008 στο Πεκίνο μαζί με τους συναθλητές μου θα μείνει για πάντα».
Πηγή:iefimerida.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.