Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    spitia | Lamianow.gr
    Πανάκριβα σπίτια και άδεια πορτοφόλια: Οι Έλληνες ανάμεσα στις «μυλόπετρες» των στεγαστικών δαπανών και των χαμηλών μισθών
    pierakakis | Lamianow.gr
    Απρόσμενο δώρο Πιερρακάκη στον κεντρικό τραπεζίτη της Ιρλανδίας – Γιατί του έδωσε εμφάνιση του Πανιωνίου
    dimoi pp | Lamianow.gr
    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και οι δημοτικές ενότητες Οινόης και Ερυθρών
    eyro | Lamianow.gr
    Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
    tsitsi | Lamianow.gr
    Ο Τσιτσιπάς δεν έχει δώσει το δίπλωμά του – Η Τροχαία δεν δέχεται πως οδηγούσε ο πατέρας του
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    giagia aek | Lamianow.gr
    ΑΕΚ: Η… σούπερ γιαγιά από το Ατσαλένιο! – Είχε δει από το πέταλο τον αγώνα με τον ΟΦΗ (βίντεο)
    panionios | Lamianow.gr
    Φίλαθλοι του Πανιωνίου κρατούνται σε νοσοκομείο της Τουρκίας: Τους έχουν πάρει τηλέφωνα και διαβατήρια
    fener | Lamianow.gr
    Ποιος παίκτης της Φενέρμπαχτσε είδε… καμουφλαρισμένος το Παναθηναϊκός – Βαλένθια
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Δεκ 13, 2018 @ 7:45
1 Σχόλιο
Share
3 Min Read
SHARE

Το τελευταίο διάστημα η ιατρική κοινότητα του Νομού μας διαπιστώνει ένα διαρκώς διογκούμενο κύμα ανησυχίας και άγχους μεγάλου αριθμού πολιτών σχετικά με τον θεσμό του οικογενειακού ιατρού. Ένας θεσμός τον οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προωθεί προς εφαρμογή από 1/1/2019, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί επαρκής ενημέρωση τόσο των ασφαλισμένων, όσο και του ιατρικού κόσμου.

-Advertisement-
fitcare

Η ελλιπής ενημέρωση σε συνδυασμό με τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να πιέσει τους πολίτες να εγγραφούν άμεσα σε κάποιο οικογενειακό ιατρό, μέσα από το δίλημμα «εγγραφή τώρα σε οικογενειακό ιατρό ή απώλεια του δικαιώματος προληπτικού ελέγχου και ασφαλιστικής κάλυψης», έχουν δημιουργήσει κλίμα πανικού στους ασφαλισμένους, κάνοντάς τους να θεωρούν πλέον τον θεσμό του οικογενειακού ιατρού ως μία ακόμη υποχρέωση και όχι ως δικαίωμα σε μία καλύτερη και πιο οργανωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ως Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος, και στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα μέχρι τώρα ισχύοντα αναφορικά με τον «οικογενειακό ιατρό», προκειμένου να περιορίσουμε την ανησυχία που σκοπίμως κάποιοι φροντίζουν να καλλιεργούν στους πολίτες.

Ο οικογενειακός ιατρός, που προβλέπεται να είναι ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας ή Παιδιατρικής, θα μπορεί να παρακολουθεί έως 2250 ενήλικες και έως 1500 παιδιά (οι παιδίατροι). Στην περιοχή ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου μας ο αριθμός των μέχρι τώρα δηλωθέντων οικογενειακών ιατρών (λιγότεροι των 10), δεν επαρκεί επ` ουδενί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού. Συνεπώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στον συμβεβλημένο – πιστοποιημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό της επιλογής τους, όπως και πριν, προκειμένου να εξετασθούν και να συνταγογραφήσουν προληπτικές – διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και τη φαρμακευτική τους αγωγή .

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται διαφορετική συμμετοχή σε φάρμακα ή εξετάσεις στον ασφαλισμένο όταν η συνταγογράφηση δεν προέρχεται από οικογενειακό ιατρό, αλλά από άλλον ιατρό της επιλογής του.

Κανένας ιατρός δεν χάνει το δικαίωμα πρόσβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς και τη δυνατότητα έκδοσης παραπεμπτικών για προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη επιλογή ιατρού δεν τους χαρίζεται. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και το έχουν κατακτήσει μέσω των ασφαλιστικών εισφορών που επί χρόνια κατέβαλαν στα ταμεία τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδος επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους πολίτες του Νομού μας, ότι τα μέλη του με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να εξετάζουν, να συνταγογραφούν και να εξυπηρετούν τους ασθενείς τους, ανεξαρτήτως του αν έχουν εγγραφεί στον θεσμό του οικογενειακού ιατρού ή όχι, παρέχοντας όπως πάντα υπηρεσίες υγείας βασισμένες σε σύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΗΤΡΑΚΟΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Λαμία: Κινητοποίηση της Π.Υ για πυρκαγιά στο Νυχτερινό Λύκειο! (Εικόνες)
Next Article «Άστεγος για μια μέρα» : Για έκτη χρονιά, στην πλατεία Πάρκου
1 Σχόλιο
  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    Δεκ 13, 2018 @ 9:13 στις 9:13 πμ - 13/12/2018

    Ποιά η διαφορά τότε μεταξύ του νέου θεσμού και της προηγούμενης κατάστασης; Ισχύει ότι η απλή συνταγογράφηση είναι δωρεάν στον οικογενειακό γιατρό, οπότε αυτό είναι το όφελος;

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
83%
3 km/h
Σα
14 °C
Κυ
14 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Τε
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Snapshot31 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία : Κλειστή η Εθνική Οδός επ’ αόριστον – “Δεν φεύγουμε χωρίς λύσεις” το μήνυμα των αγροτών στον Μπράλο (Φώτο, Βίντεο, Drone)

pap ektos | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πλευρό των αγροτών στο μπλόκο του Μπράλου ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου: “Η Ελλάδα χωρίς αγροτιά πεθαίνει” (Vid)

mploko | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες έκλεισαν τον Μπράλο – Αλλαγές στην κυκλοφορία μέχρι νεωτέρας – από που μπορείτε να κινηθείτε

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης