Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    panepi | Lamianow.gr
    Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens – Κόπηκαν οι σχολές δύο μη κρατικών πανεπιστημίων
    polakis | Lamianow.gr
    Πολάκης για Τσίπρα: Δεν πήγα στο Παλλάς γιατί έχω… υψοφοβία με τα θεωρεία, εγώ δεν κάνω παρακάλια
    xanthi | Lamianow.gr
    Ξάνθη: Ένοικοι γηροκομείου ποζάρουν ξανά για ένα ημερολόγιο – Δείτε φωτογραφίες από τα μοντέλα χωρίς ηλικία
    thermansi | Lamianow.gr
    Επίδομα θέρμανσης: Επτά οδηγίες της τελευταίας στιγμής για την υποβολή της αίτησης
    odhgoi | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία Byron: Οδηγοί πλήρωσαν Αττική Οδό, δεν έλαβαν ενημέρωση και εγκλωβίστηκαν στα διόδια Ελευσίνας
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ο Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Ερντογάν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ο Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Ερντογάν

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Δεκ 8, 2017 @ 17:05
2 Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

“Επί πολλά χρόνια το βασικότερο πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπήρξε η άνευ όρων και προϋποθέσεων υποχωρητικότητα και η άσκηση κατευναστικής στρατηγικής ιδιαιτέρως έναντι της Τουρκίας. Το αποτέλεσμα ήταν η διαρκής γιγάντωση των αξιώσεων της Άγκυρας εις βάρος της χώρας μας, εξέλιξη εξ ορισμού αποσταθεροποιητική και προβληματική για την ειρήνη στην περιοχή. Συνεπώς, ποιο είναι το αίτημα; Η εμπέδωση της πεποίθησης ότι παραμένουμε αμετακίνητοι στις θέσεις μας υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, εφαρμόζοντας μια συντεταγμένη αποτρεπτική στρατηγική.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ακριβώς αυτή τη στρατηγική συμπεριφορά έχει υιοθετήσει η Ελλάδα κατά τα τελευταία δύο έτη, πολιτική απόφαση η οποία πιστώνεται σαφώς στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Θα έλεγε κάποιος: «αφού πρόκειται για μια απλή απόφαση, γιατί δε λαμβανόταν παλαιότερα;» Η αποτελεσματική αποτρεπτική στρατηγική συνίσταται στα προπαρασκευαστικά μέτρα, τα οποία λαμβάνει ένα κράτος στο επίπεδο των διεθνών συμμαχιών αλλά και σε εκείνο της εσωτερικής κινητοποίησης των συντελεστών ισχύος του. Με απλά λόγια, η επιτυχής επαναφορά της Τουρκίας «στη θέση της» προϋποθέτει ότι η χώρα μας έχει καταστήσει πρότερα σαφές ότι τα λεγόμενά της έχουν βάση και δεν είναι κενά περιεχομένου.

Την παραπάνω προβληματική είδαμε να εκτυλίσσεται πλήρως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησαν με αποφασιστικότητα στον αναθεωρητισμό του κ. Ερντογάν. Υπενθυμίσθηκε η πέραν πάσης έννοιας διεθνούς δικαίου ανακήρυξη του casus belli στο Αιγαίο από πλευράς της Τουρκίας, η ανάγκη εύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης όσον αφορά το Κυπριακό, ενώ υπογραμμίσθηκε το “pacta sunt servanda”, ότι δηλαδή οι συνθήκες και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.

Αναφορικά με το ζήτημα των τουρκικής υπηκοότητας στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις ελληνικές φυλακές, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίζει πραξικοπηματίες. Αλλά η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, κράτος δικαίου με βασική αρχή τη διάκριση των εξουσιών. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης γίνονται απολύτως σεβαστές από όλους μας». Η εν λόγω απάντηση συμπύκνωσε τη συνολικότερη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης βάζοντας ένα τέλος στη λογική των «φιρμανιών». Η χώρα μας είναι ανεξάρτητο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ως εκ τούτου, έχει υιοθετήσει πλήρως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως αυτή διατυπώθηκε από το Μοντεσκιέ περισσότερο από δύο αιώνες πριν.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Η «επόμενη μέρα» των δηλώσεων Τσίπρα και Ερντογάν αποδεικνύει το βαθμό επιτυχίας της ελληνικής στάσης. Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι «για τις ΗΠΑ είναι θέμα αρχής να υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδος και της Τουρκίας», ενώ και Γερμανοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι «δεν τίθεται ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία ισχύει εδώ και 100 χρόνια» προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να κλείνουμε την πόρτα στην Τουρκία, αλλά ούτε και τα μάτια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει βρεθεί απομονωμένη, αλλά αντιθέτως έχει καταφέρει να υποστηρίζεται από ισχυρούς εταίρους, αποτελεί νίκη της διπλωματίας της και χαλύβδωση της αποτρεπτικής δυνατότητάς της. Η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα όσον αφορά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της και οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε αφήνοντας το συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα εκτός μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων.

 

*Ιωάννης Σαρακιώτης, Δικηγόρος – Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

ΠΡΑΠΑΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Aνάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε μπιφτέκι και κοτόπουλο
Next Article Αλλαγή γραφείου για το Σύλλογο Τριτέκνων Φθιώτιδας
2 Σχόλια
  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:
    Δεκ 9, 2017 @ 1:06 στις 1:06 πμ - 9/12/2017

    Άσε μας ρε Γιαννάκο…

    Απάντηση
  • Ο/Η Λαμιωτης λέει:
    Δεκ 8, 2017 @ 17:43 στις 5:43 μμ - 8/12/2017

    Βολευτακο τα κέρδη της επισκέψεις πες μας…έχετε χάσει την μπάλα αλλά που να το καταλάβεις εσύ που από το πουθενά βρέθηκες να είσαι βολευτης…!!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
93%
5 km/h
Πα
13 °C
Σα
14 °C
Κυ
16 °C
Δε
13 °C
Τρ
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

pp out maketa | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων “χτύπησε το καμπανάκι” για αξιοκρατία και ισονομία – Καταχειροκροτήθηκε σε συνέδριο του ΟΤΑ στα Γιάννενα (Vid)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ
agrotis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες στη Θήβα έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας – Ενισχύεται το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης, θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

roditsa | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στον Ξηριά στη Ροδίτσα – Κλειστός και ο κόμβος της Οινόης στο ρεύμα προς Λαμία

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης