Εφιαλτικές ώρες περνά μία επαγγελματίας στον Βόλο, η οποία βλέπει τον μόχθο τόσων χρόνων να βρίσκεται στα «νύχια» των funds που διαχειρίζονται «κόκκινα» δάνεια.
Η επαγγελματίας κινδυνεύει να χάσει ό,τι έχει και δεν έχει, ήτοι, ένα ακίνητο έκτασης 140 τ.μ. στις Αλυκές, στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί τσιπουράδικο και στον πάνω όροφο είναι το σπίτι της.
Το ακίνητο βγαίνοντας στον πλειστηριασμό από fund, εκτιμήθηκε στα 216.000 ευρώ και βγήκε στον πλειστηριασμό για χρέος 37.000 ευρώ σε συστημική τράπεζα, σύμφωνα με τα όσα λέει η δανειολήπτρια, στην αίτηση αναστολής που κατέθεσε και συζητείται σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.
Η τράπεζα από την οποία δανειοδοτήθηκε η επαγγελματίας, πούλησε αρχικά το δάνειο σε fund της Αιγύπτου, το οποίο όμως, δίχως να λάβει καμία γνώση η δανειολήπτρια, μετέφερε τη διαχείριση της υπόθεσης σε ένα δεύτερο fund που εδρεύει στο Δουβλίνο, το οποίο στη συνέχεια διενήργησε τον πλειστηριασμό.
Πριν από αρκετούς μήνες η επαγγελματίας κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Βόλου αίτηση αναστολής του πλειστηριασμού, όμως, το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει το θέμα να παραπεμφθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, για αυτό και η αίτηση αναστολής έχει οριστεί να συζητηθεί αύριο.
Στο πλευρό της Βολιώτισσας θα βρεθεί ο δικηγόρος της Λάρισας Γιώργος Μπαρτζιώκης, που έχει συστήσει την κίνηση «Δανειοληπτών Ταυτότητα Κέντρου» και ασχολείται με δανειολήπτες που έχουν πέσει «θύματα» funds.
Σε ανακοίνωση του γραφείου του ο κ. Μπαρτζιώκης αναφέρεται στη συγκεκριμένη υπόθεση, εξιστορεί τι έχει συμβεί και την περιπέτεια στην οποία έχει μπει η επαγγελματίας από τις Αλυκές του Βόλου και καλεί τους πολίτες να παραβρεθούν αύριο στα δικαστήρια, στις 10 το πρωί, για να συνδράμει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπαρτζιώκης καταγγέλλει ότι «ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός κρίθηκε οριστικά κατακυρωμένος και με τίμημα που ανήλθε στα 216.000 ευρώ, σε άγνωστο για εμάς υπερθεματιστή. Επισημαίνει ακόμη ότι «εμείς δεν οφείλουμε στη συγκεκριμένη εταιρία διαχείρισης, για να θέλει να εισπράξει μέρος του εκπλειστηριάσματος που αυτή το οριοθετεί παράνομα σε 37.000 ευρώ».
Γνωστοποιεί ακόμη ότι η επαγγελματίας έχει αποστείλει εξώδικο προς τη συμβολαιογράφο ζητώντας να μην προσχωρήσει τις διαδικασίες για την σύνταξη πίνακα διανομής του εκπλειστηριάσματος «που παράνομα θα εισπράξει, διότι η όλη η διαδικασία ορισμού ηλεκτρονικού πλειστηριασμού την οποία και ακολούθησε είναι παντελώς άκυρη και παράνομη και προσβάλλει το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας και περιουσίας μου άρθρο 17 του Συντάγματος».
Ο δικηγόρος μάλιστα επικαλείται την απόφαση 822/2022 του Αρείου πάγου, σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες διαχειρίσεως των δανείων δεν είναι εκδοχείς της οφειλής, ούτε έχουν ενεργητική νομιμοποίηση σε πράξεις εκτέλεσης κατά της περιουσίας και δεν έχουν δικαίωμα ως επισπεύδουσες εταιρίες να κάνουν καμία δικονομική ή πράξη εκτελέσεως.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ