Ο Ασάνζ ενέπνευσε την νέα ιστορία των Αστερίξ και Οβελίξ

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ο Αστερίξ και ο φίλος του Οβελίξ θα “συνεργαστούν” με έναν δημοσιογράφο, ο χαρακτήρας του οποίου είναι εμπνευσμένος από τον Τζούλιαν Ασάνζ, στο νέο κόμικ της σειράς που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων της Βραζιλίας, της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Η 36η έκδοση της επιτυχημένης σειρά κόμικς θα έχει τίτλο “Asterix and the Missing Scroll” και σε αυτή το διάσημο ντουέτο θα ενώσει τις δυνάμεις του με έναν δημοσιογράφο φτιαγμένο στα πρότυπα του ιδρυτή του WikiLeaks σε μία μάχη κατά του πολέμου προπαγάνδας που τους έχουν κηρύξει οι Ρωμαίοι εχθροί τους.

Ο δημοσιογράφος θα ανήκει στο “στρατόπεδο των καλών”, θα ονομάζεται “Confoundtheirpolitix” και θα εργάζεται στην εφημερίδα “Condatum Echo.”

Το νέο κόμικ θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια μετά την επανεμφάνιση του γαλατικού διδύμου, έπειτα από οκταετή απουσία, για πρώτη φορά στη Σκωτία, στην ιστορία που είχε τίτλο «Asterix and the Picts» και η οποία πούλησε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 15 χώρες και μεταφράστηκε σε τουλάχιστον 20 γλώσσες και διαλέκτους.

- Advertisement -

Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα -τα μισά στα γαλλικά και τα υπόλοιπα σε άλλες γλώσσες.

Η διάσημη σειρά κόμικς είναι έργο του σκιτσογράφου Αλμπέρ Ουντερζό και του κειμενογράφου Ρενέ Γκοσινί κι εμφανίστηκε το 1959.

Έγινε μπεστ-σέλερ στον χώρο των κόμικς με περίπου 365 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο κι αποτέλεσε έμπνευση για ένα θεματικό πάρκο, το Πάρκο Αστερίξ, έξω από το Παρίσι.

Ο Ουντερζό, 88 ετών σήμερα, ανέλαβε τη συγγραφή των κειμένων όταν ο Γκοσινί πέθανε το 1977.

Το “Asterix and the Picts” ήταν το πρώτο κόμικ που γράφτηκε και σχεδιάστηκε από δύο νέα πρόσωπα – τους Φερί και Κονράντ – οι οποίοι θα είναι οι δημιουργοί και του νέου κόμικ.

Enikos. Gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *