Ο Αμερικανικός Στρατός δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία του πιο θανατηφόρου «αεροσκάφους» (pics)

Νewsroom
By Νewsroom Tags: Add a Comment
3 Min Read

Το σύγχρονο πεδίο μάχης παρουσιάζει νέες ευκαιρίες, όπως επίσης απειλές και κινδύνους για τις στρατιωτικές δυνάμεις, και έτσι ο αμερικανικός Στρατός Ξηράς προσπαθεί να εξοπλιστεί με νέα προηγμένα εναέρια συστήματα!

Το νέο αλλά και «μυστηριώδες» αεροσκάφος που θα δημιουργήσουν από κοινού Bell και Sikorsky (θυγατρική της Lockheed Martin), έχει τραβήξει τα «βλέμματα» των στρατιωτικών αναλυτών, όχι μόνο της πρωτότυπης και επιβλητικής παρουσίας του, αλλά και λόγω των ιδιαίτερων κατασκευαστικών και τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν προχθές Τετάρτη ότι, έχοντας πάρει το πράσινο φως, προχωρούν στην επόμενη φάση της κατασκευής με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα ανάπτυξης του πρωτότυπου αεροσκάφους τύπου FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft), με την υπόσχεση ότι θα παραδώσουν στους στρατιώτες μια προσιτή, ευέλικτη αλλά παράλληλα «θανατηφόρα» λύση για το σύγχρονο πεδίο μάχης.

Το νέο «αεροσκάφος» ;

- Advertisement -

Πράγματι η Bell και η Sikorsky «αποκάλυψαν» πως το νέο καινοτόμο πρόγραμμά θα έχει τα καλύτερα στοιχεία των δύο ναυαρχίδων κάθε εταιρείας, το «360 Invictus» και το Raider X. Ο Αμερικανικός Στρατός θα έχει στα χέρια του ένα υβρίδιο ελικοπτέρου και αεροσκάφους, το οποίο αν και χρησιμοποιεί ρότορες, όχι μόνο πληροί αλλά και υπερβαίνει όλες τις απαιτήσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της σύμβασης FARA.

 

 

Όπως ισχυρίζονται  ο σχεδιασμός και η κατασκευή του «αεροσκάφους» δίνει έμφαση στην αποδοτικότητα χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένες τεχνολογίες για την εκπλήρωση των απαιτήσεων στο πλαίσιο της σύμβασης FARA του αμερικανικού Στρατού Ξηράς.

Σημείο αναφοράς είναι ο σχεδιασμός που βασίζεται στο σύστημα πρόωσης με ρότορες τύπου 525 Relentless της Bell που έχει δοκιμαστεί και έχει δείξει την αξία του, αναπτύσσοντας ταχύτητες που ξεπερνούν τα 200 κόμβους.

Φαίνεται ότι αυτό το εξελιγμένο αεροσκάφος μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες ισχύος στο πεδίο της μάχης, λόγω των επιδόσεων του, την αυξημένη ασφάλειας που διαθέτει αλλά και παρέχει στα στρατεύματα, αλλά και της μεγαλύτερης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Με πληροφορίες από: Defence Blog

TAGGED:
Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *