Ad imageAd image

Νέος τραγέλαφος σε Κοζάνη: Αρρώστησε το προσωπικό, έκλεισε το αεροδρόμιο

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read
Τι αναφέρει η ΥΠΑ για το νέο περιστατικό

Μετά τον τραγέλαφο στην Ικαρία συνέβη και στην Κοζάνη. Το αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε λόγω της ασθένειας του προσωπικού με αποτέλεσμα επιβάτες της πτήσεις ΑΘΗΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΘΗΝΑ να εξυπηρετούνται τελικά με ΤΑΞΙ.

-Advertisement-

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας: «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι η πρωινή πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που εκτελούσε το δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΘΗΝΑ δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κοζάνης, (λόγω ασθένειας προσωπικού).

Οι τρείς και έξι επιβάτες από και προς Αθήνα, εξυπηρετήθηκαν με μέριμνα και έξοδα της αεροπορικής εταιρείας (μίσθωση ταξί) για την μεταφορά τους οδικώς προς και από το αεροδρόμιο Καστοριάς.

Οι επόμενες πτήσεις προς Κοζάνη θα πραγματοποιηθούν κανονικά».

- Advertisement -

Με τις βαλίτσες στο χέρι έμειναν επισκέπτες και κάτοικοι της Ικαρίας καθώς  όπως έγραφε το ethnos.gr έκλεισε αιφνιδιαστικά εν μέσω τουριστικής σεζόν αλλά και πανδημίας ο αερολιμένας του νησιού εξαιτίας ασθένειας του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις.

-Advertisement-

Αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν και οι τρεις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το νησί (δύο της Aegean και μία της Sky Express).
Εκτός των τουριστών όμως οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι στο νησί παρέμειναν και επιβάτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και είχαν προγραμματίσει την αναχώρησή τους , ακόμα και για άκρως επείγοντα ζητήματα, όπως προγραμματισμένες νοσηλείες, χειρουργεία, αιμοκαθάρσεις, κλπ.

Αντίστοιχη η κατάσταση και σε άλλα μικρά αεροδρόμια

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό δεν περιορίζονται στο αεροδρόμιο της Ικαρίας όπου υπηρετεί ένας τηλεπικοινωνιακός. Χωρίς κανέναν εργαζόμενο αυτής της ειδικότητας λειτουργούν τα αεροδρόμια της Λέρου, του Καστελόριζου, των Κυθήρων, της Σύρου και της Αστυπάλαιας με τις ανάγκες να καλύπτονται από δίμηνες εκ περιτροπής μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα αεροδρόμια.

Από έναν τηλεπικοινωνιακό μετρούν τα αεροδρόμια της Μήλου, της Ικαρίας, της Νάξου και της Καστοριάς. Συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Νάξου έχει δύο υπαλλήλους εκ των οποίων όμως μόνο ο ένας είναι εξειδικευμένος, ενώ για το αεροδρόμιο της Κάσου θα πρέπει άμεσα να βρεθεί αντικαταστάτης καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τηλεπικοινωνιακοί εκ των οποίων όμως ο ένας πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί και ο δεύτερος έχει ήδη ζητήσει μετάθεση, η οποία έχει ήδη εγκριθεί παρά τις ελλείψεις στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, πάντως, δρομολογείται η διαδικασία προσλήψεων στην ΥΠΑ μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να ενισχυθούν οι ειδικότητες που παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού και είναι κρίσιμες για την κυκλοφορία. Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και του Διοικητή της ΥΠΑ, Γεωργίου Δριτσάκου με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. «Μάλιστα, το Υπουργείο δε διατίθεται απλά να προχωρήσει σε προσλήψεις, αλλά κινεί τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός μηχανισμού αναπλήρωσης προσωπικού, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον η πιθανότητα υποστελέχωσης της Υπηρεσίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το οποίο συνδέει την απόφαση με το σημερινό συμβάν στην Ικαρία τονίζοντας ότι «το παραπάνω είναι σημαντικό, ιδιαίτερα και μετά το σημερινό περιστατικό στον αερολιμένα Ικαρίας και την αιφνιδιαστική ασθένεια τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου που υπηρετεί στο νησί».

Σε ερώτηση του ethnos.gr για τις ειδικότητες, στις οποίες θα γίνουν κατά προτεραιότητα προσλήψεις, πηγές του υπουργείου σημείωσαν ότι αυτά αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *